Een tijdje geleden werd ik door Sebastian benaderd of ik een kijkje wilde nemen in zijn bedrijf. Sebastian is namelijk één van de directeuren van Fruitful Office. Hij is met het concept Fruitful Office in aanraking gekomen tijdens zijn stage in Londen. Jacob Nawijn leerde de 2 oprichters van Fruitful Office UK, Vasco de Castro en Daniel Ernst op een huwelijk kennen. Niet veel later besloten ze om de krachten te bundelen, Jacob is verantwoordelijk voor het operationele gedeelte en Sebastian voor de marketing en groei van Fruitful Office . Ik ken Sebastian al een jaartje of 10 en vind het om die reden des te leuker om een kijkje achter de schermen te mogen nemen.

Het idee van Fruitful Office komt er, kort gezegd, op neer dat zij een fruitbezorgservice zijn voor bedrijven. Inmiddels levert Fruitful Office aan meer dan 1200 kantoren, wat neerkomt op zo’n 60.000 mensen per week. Op die manier probeert Fruitful Office een steentje bij te dragen aan de gezonde werksfeer. En aan de cijfers te zien werkt het niet een beetje, maar zelfs bijzonder goed. Zelfs zo goed dat een jaar geleden een tweede vestiging in Breda werd geopend zodat zij de kantoren in de zuidelijke provincies en België beter kunnen bereiken.

IMG_8328.JPG

Fruitful Office is gevestigd in het Food Center in Amsterdam. Bij binnenkomst struikel je over de manden en zie je een groep jonge mensen druk bezig met het verdelen van het fruit over alle pakketten. Fruitful Office werkt samen met Emma at Work, een non-profit uitzendbureau voor jongeren met een chronische ziekte of lichamelijke beperking. En of dat nog niet genoeg is wordt er voor elke fruitmand die geleverd wordt ook nog eens een fruitboom gepland in Malawi, Afrika, voor het goede doel ‘Ripple Africa‘. Kortom, de jongens zijn lekker bezig.

IMG_8326.JPG
IMG_8325.JPG
IMG_8329.JPG

Één van de beweegredenen achter Fruitful Office is dat in plaats van dat een werknemer een Mars of iets dergelijks koopt, hij fruit aangeboden krijgt van zijn baas. Ik vind het een bijzonder slim plan. Ik zou hier als werknemer dan ook graag gebruik van maken. Zeker als er een fruitmand staat pak je toch eerder een stuk fruit dan wat anders.

IMG_7817.JPG

Ik help graag mee aan het nog verder uitbreiden van Fruitful Office. Ik mag jullie om die reden een leuke aanbieding doen. Werk jij op een kantoor met minimaal 15 man en is het kantoor nog niet eerder in aanraking geweest met Fruitful Office? Vul dan asap dit contactformulier in en vermeld bij ‘opmerkingen’ dat je via The Lion Kitchen komt en er wordt een mand gratis langs gebracht.

http://www.fruitfuloffice.nl/contact

Fruitful Office – Jan van Galenstraat 4 – website