Een week van nieuwkomers op The Lion Kitchen. Gisteren ging mijn eerste interview met Yvette van Boven online en vandaag is het de doop van “The Lion Visits”. In deze rubriek wil ik jullie mee nemen naar ondernemers in Nederland die iets met eten te maken hebben. Ik ben zelf altijd erg benieuwd waar een product vandaan komt en daarnaast naar het verhaal erachter. Ik hoop dat jullie dit net zo interessant vinden als ik. Mochten jullie nog ideetjes hebben voor deze rubriek dan hoor ik dat graag.

Begin dit jaar las ik in Elle Eten over Glenns Peppers. Zelf ben ik mega fan van alles wat pittig is en dus ook van (chili)pepers. Snel google ik Glenns Peppers en dwaalde rond op zijn website. Van verse en gedroogde pepers tot gerookt paprikapoeder, deze man heeft alles wat met pepers te maken heeft in huis. Ik was zo enthousiast dat ik hem een e-mail stuurde met de vraag of ik een keertje bij hem mocht komen kijken. Gelukkig reageerde Glenn meteen leuk en gingen Thole en ik op weg naar Almere, waar Glenn zijn pepers verbouwd.

In zijn kas kweekt Glenn speciale (chili)pepers in pittigheid schaal van mild tot extreem pittig. We mochten een kijkje nemen in de pittigste kwekerij van Nederland waar nu voornamelijk de gele Fatalii en de rode Trinidad Scorpion Moruga geteeld werden. Glenn sneed de pepers open en wij mochten ruiken. Je rook de pittigheid, maar daarnaast kwam er ook zoveel geur vanaf. Zo hoort een peper te ruiken. Glenn vertelde ons dat zijn grootste afnemers uit Engeland komen. Ze zijn daar helemaal wild van zijn pepers. Hoezo dan niet uit Nederland vraag ik me dan af? Daar moet verandering in komen.
IMG_7039IMG_7036

IMG_7035IMG_7037
Nog beter is dat Glenn zijn pepers geheel natuurlijk teelt. Er komen geen bestrijdingsmiddelen aan te pas. Het enige dat wordt gebruikt is de Ricinus Communis ook wel de wonderboom genoemd. De wonderboom is een biologische manier van bestrijding. Deze lokplant trekt schadelijke insecten aan terwijl, bijvoorbeeld parasieten zich goed op deze plant kunnen ontwikkelen. Een win-win situatie eigenlijk. Gaaf he?
IMG_7038
Na een rondleiding door de kas kregen we zijn verzameling pittige sauzen te zien (die hij overigens ook verkoopt). Zo te zien hebben Glenn en ik naast pepers nog meer gemeen. Ook hij neemt het liefst overal ter wereld een potje pittige saus mee. Heel herkenbaar! Glenn produceert tevens eens zijn eigen Scorpion Poison Hot Sauce en sinds kort ook een BBQ Banero saus. Daarnaast rookt, droogt en verpoederd Glenn zijn pepers. Alles is in ieder geval te koop in zijn webshop.
IMG_7044IMG_7043
Wat een enthousiasme heeft Glenn. Je wordt er helemaal in meegezogen. Vol verhalen en hij weet werkelijk alles over pepers. Gelukkig kregen we aantal verse en gedroogde pepers, sauzen en gerookt paprikapoeder mee naar huis om te proeven. Inmiddels ben ik de gele Lemon Drop aan het drogen om er vervolgens wodka mee op smaak te brengen. Hebben we beide sauzen gebruikt om de spare ribs mee te marineren. De jalapeño heb ik gebruikt voor de kiwisalsa en als laatste heb ik de habanero gebruikt voor ingemaakte komkommer. Dat recept komt trouwens morgen online. Zoals je wel kunt lezen zijn wij helemaal fan verslaafd geraakt aan Glenns Peppers. Nu de rest van Nederland nog, maar dat moet wat mij betreft wel lukken.
IMG_7045IMG_7046IMG_7047
En een prachtige omgeving met een eigen moestuin:
IMG_7040
IMG_7041
Glenns Peppers – website