De oude locatie van Brandt & Levie was in Baambrugge en als ik weleens bij mijn broertje langs ging zag ik de Lindenhoff daar prachtig naast ligggen. Heel eerlijk was ik pas voor het eerst echt bij de Lindenhoff geweest tijdens het event van Range Rover afgelopen zomer. Dat kan natuurlijk niet!

Toen ik Fabio, die bij de Lindenhoff werkt, een tijdje geleden leerde kennen kwam een bezoek aan Baambrugge al snel ter sprake. Daar zeg ik natuurlijk geen nee tegen. Ook al had ik tijdens mijn eerdere bezoeken hier en daar al een blik geworpen, een privé tour had ik uiteraard nog niet gehad. Zo stond ik op een woensdag te wachten voor het oude gebouw van Brandt & Levie klaar voor een middagje Lindenhoff. Ik raakte niet uitgekeken, zelfs zo erg dat ik ruim 3 uur later nog niet was vertrokken.

De rondleiding begon bij, zo noem ik het even, de koelcellen. Hier bevindt zich onder andere de slagerij en de opslag van al het vlees, de groenten en alle kazen. Ook zijn hier de droogcellen voor bijvoorbeeld de côte de boeuf. Wat een prachtige kazen liggen er en zo ongeveer alle groenten die je maar kan bedenken.

Hierna gingen we door naar het gedeelte waar de Lindenhoff het meest op bekend staat de: Lindenhoff Marché. In deze supermarkt vind je de producten die ik tijdens mijn eerste deel van de tour heb gezien. Hoe kan het ook anders – als super carnivoor – dat ik gelijk in gesprek raak met de slager, Remco, die mij alles verteld over het vlees dat hij verkoopt. Op de Lindenhoff grazen namelijk onder meer Gasconne runderen, de Baambrugse biggen en Gascon varkens. Het vlees van deze dieren wordt allemaal verkocht in de slagerij. Gelukkig laat Remco ons wat stukjes proeven en ik ben nog meer fan. Wat een mooie producten verkoopt hij.

IMG_0017.JPGIMG_0022.JPG

Dan begin ik mijn mandje te vullen met groenten die je niet vaak tegenkomt, denk aan meer dan 3 verschillende soorten radicchio, paarse spruitjes en cima di rapa. Ik weet bijna niet waar ik beginnen moet?!?

IMG_0018.JPGIMG_0021.JPG

 

Als laatste gaan we door naar de kaasafdeling waar we ook weer van alles mogen proeven. Het meest bijzonder vond ik de Heukaese en de Bleu D’Evert.

IMG_0019.JPGIMG_0020.JPG

Met een grote glimlach en een enorme tas vol met boodschappen scheur ik weer terug naar Amsterdam. Dank je wel Fabio en de Lindenhoff voor de inspirerende middag. Tot heel snel!

IMG_9617-1.JPGIMG_9535.JPG

Ennn ik mag een tipje van de sluier oplichten, want de Lindenhoff is heel druk bezig met het verbeteren van hun webshop. Houd The Lion Kitchen goed in de gaten, binnenkort hoor je hierover veel meer. Fantastisch dat straks nog meer mensen in Nederland van alle producten kunnen genieten!

Lindenhoff – Rijksstraatweg 21 te Baambrugge – website

Crostini met radicchio tardiva & fontina (4 personen)
– radicchio tardiva
– 50 gr fontina
– bosui
– 4 sneetjes (stok)brood
– plukje peterselie
– peper & zout
– olijfolie

Snijd de radicchio tardiva en de bosui in kleine ringetjes. Hak de peterselie fijn. Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan en bak hierin de radicchio tardiva.

Rooster de sneetjes (stok)brood in een grillpan aan beide kanten mooi goudbruin. Snijd de fontina kaas in kleine blokjes. Breng de radicchio tardiva op smaak met peper & zout en voeg op het laatste moment de fontina toe. Als de kaas gesmolten is dan is de radicchio tardiva klaar.

Verdeel de radicchio tardiva over de sneetjes en maak af met de peterselie en bosui.

IMG_0024.JPG

Met de producten van de Lindenhoff maakte ik nog twee gerechten die jullie snel krijgen. Bereid je maar voor op een stamppot met cavolo nero en geroerbakte cima di rapa.