Het is een tijdje geleden dat er een recept verscheen op de maandag, maar het leek mij wel weer eens tijd voor een Meatless Monday. Ik stond vanmiddag lekker te kokkerellen bij de jongens van Koken met Aanbiedingen en kon niet wachten om het recept met jullie te delen.

Eet de falafel met of zonder pitabroodje, het is allebei even lekker. De kiwisalsa zorgt voor een extra frisse smaak. Nog beter is uiteraard als je de falafel zelf maakt (het recept vind je hier), maar koop anders zo vers mogelijke falafel in de winkel. Je kan de kiwisalsa pittiger maken door een halve jalapeño peper fijn te hakken en door de salsa te mengen. Kortom, keuzes genoeg deze maandag. Enjoy!

Falafel met kiwisalsa (4 personen)

– 250 gr falafel;
– 4 kiwi’s;
– 2 stuks mini romaine sla;
– rode ui;
– limoen;
– plukje koriander;
– peper & zout;
– olijfolie;
– optioneel 4 pitabroodjes; en
– optioneel halve jalapeño.

1. Snipper de rode ui en snijd de tomaat en de kiwi’s in blokjes. Snijd de sla van de stronk en haal de blaadjes los. Hak de koriander fijn. Snijd eventueel de jalapeño zo klein mogelijk.

2. Meng de kiwi met de koriander, rode ui, jalapeño als je die gebruikt en het sap van een limoen. Breng op smaak met peper en zout.

3. Verhit een koekenpan met wat olijfolie en bak hierin de falafel in 5 minuten rondom bruin.

4. Bereid de pitabroodjes in de oven, broodrooster of grillapparaat.

5. Vul de bladeren romaine sla met de tomaat en 2-3 falafelballetjes. Voeg als laatste een lepel kiwisalsa toe. Als je pitabroodjes gebruikt vul dan de broodjes dan met het gevulde slablad. Enjoy!

falafel 1 falafel 2