Gisteren was ik even in de hemel en dan wel in de ‘Le Creusethemel’ te verstaan. Mijn ogen popten nog net niet uit mijn hoofd en ik wist niet waar ik moest kijken! Natuurlijk zijn er honderdduizend verschillende (pannen)merken, maar er is maar één Le Creuset. Alain Caron vertelde dat het merk hem doet denken aan zijn jeugd. Dit is voor mij niet anders, zowel mijn grootmoeder als mijn moeder gebruikten de bekende oranje cocotte. Een pan die jaren meegaat en eigenlijk hoe ouder de pan is hoe lekkerder je het vlees erin bakt.

IMG_8433.JPGIMG_8363.JPG
IMG_8440.JPGIMG_8441.JPG

Sinds afgelopen juli huist in Amsterdam de eerste Le Creuset merkstore. Op de Heiligeweg vind je het gehele assortiment en ook nog eens in alle verschillende kleuren. Zelf ben ik erg fan van de originele oranje kleur, maar bij het zien van alle andere kleuren ging ik toch twijfelen. Wat veel mensen niet weten is dat Le Creuset zoveel meer in huis heeft dan alleen de alom bekende cocotte. Denk aan grillroosters, ovenschalen, fluitketels, maar ook bekers en peper & zout molens. En ga zo maar door… Wist je trouwens dat ze echt de beste siliconenproducten hebben die er bestaan? Ahum, ik ben dus behoorlijk fan!

IMG_8437.JPGIMG_8438.JPG

Tijdens de officiële opening onthulde Alain Caron de nieuwste RVS pannenlijn. Deze nieuwe RVS pannenlijn is vanaf oktober verkrijgbaar en heeft net zulke leuke deksels als de cocotte. Wel nog heel even geduld dus.

IMG_8443.JPGIMG_8444.JPGIMG_8401.JPGIMG_8445.JPG
Ook mochten we smullen van allemaal lekkere happen die met Le Creusetproducten waren klaargemaakt. Mmmm…

IMG_8442.JPGIMG_8447.JPGIMG_8448.JPG

Nou goed, zoals je misschien wel doorhebt kan ik uren doorgaan over dit merk, maar ik denk dat het beter is als jullie het zelf gaan ontdekken en ook even in de ‘Le Creusethemel’ belanden. Ben je niet in de buurt van Amsterdam wees dan niet getreurd, de Le Creusetproducten zijn ook te koop bij de betere warenhuizen, kook- en huishoudwinkels.

Oe vergeet niet om mee te doen aan deze leuke Facebookactie en maak kans op de gloednieuwe RVS cocote van 24 cm. Hier lees je er meer over: https://www.facebook.com/lecreusetnl/photos/pb.490649714341898.-2207520000.1410956439./719468364793364/?type=3&theater

Le Creuset – Heiligeweg 22 – website