Bah, ik ben denk ik de zoveelste die de verkoudheid te pakken heeft. Voor een foodielover als ik nogal vervelend, want alles smaakt toch net wat anders. Nu maar even lekker veel thee met honing drinken en straks even stomen, voordat Thol en ik vanavond heerlijk uiteten gaan. Het was even stil op The Lion Kitchen wegens het crashen van mijn Iphone. Jeetje, wat ben je dan gehandicapt zeg. Heel erg om te zeggen, maar ongeveer het halve leven van The Lion Kitchen staat erop. En dan was ik ook nog eens vergeten een recente back up te maken. STOM STOM STOM! Een behoorlijk harde levensles was dat afgelopen donderdag. Inmiddels ben ik weer up and running en heb ik gelukkig de meeste foto’s kunnen terugvinden.

The Lion Cheats komt morgen online met een mega lekkere Skinny Burger. Vandaag een über gezonde soep voor de extra vitamientjes op de zondag. Weer eens even wat anders dan fast good voedsel! Ik ga zo maar eens het laatste restje opeten. Yum!

Geroosterde Groentesoep (4 personen)
– 750 gr tomaten;
– 1 courgette;
– 2 puntpaprika;
– 1 rode ui
– 3 knoflooktenen;
– plukje basilicum;
– plukje verse tijm;
– water;
– peper & zout;
– olijfolie; en
– optioneel ongeveer 40 gr Pecorino of Parmezaanse kaas.

Verwarm de oven voor op 200 gr. Was en snijd de tomaten in vieren, de courgette in plakjes en de puntpaprika in repen. Pel de ui en snijd in ringetjes. Pel de knoflooktenen.

Leg de groenten met de ui en knoflooktenen in een grote ovenschaal. Besprenkel royaal met olijfolie en breng op smaak met peper & zout. Leg de takjes verse tijm en basilicum erbij.

IMG_4974.JPG

Rooster de groenten tussen de 30-45 min in de oven. Hussel de groenten regelmatig even om. Verwijder daarna de takjes basilicum en tijm. Schep de groenten in een pannetje en pureer met een staafmixer of in de blender.

unnamed (1)

Voeg – als de soep wat dik is – wat heet water toe, totdat je de juiste dikte hebt bereikt. Verwarm de soep nog even kort op en daarna genieten maar. Lekker met geraspte Pecorino of Parmezaanse kaas en wat naan of stokbrood. En als je van spicy houdt voeg dan nog een paar druppeltjes tabasco of Sriracha toe.

unnamed