Speciaal voor ‘The Hellmans Burger Competition’ bedacht ik de Skinny Burger. De Skinny Burger bestaat uit een (meergranen) pistolet, gegrilde kipfilet, knapperige bacon, avocado en een saus van Hellmann’s met mango. Say what? Dit is toch gewoon perfectie op een broodje? Ik vind in ieder geval van wel.

Voor de skinny variant gebruik ik de light versie van Hellmann’s, maar uiteraard kan je net zo goed de real versie gebruiken. Ik kocht de light variant trouwens bij de Vomar op de Kinkerstraat in Amsterdam.

STEMMEN DOE JE HIER!!

The Skinny Burger (4 personen)

– 4 (meergranen) pistolets;
– 2 kipfilets;
– 100 gr ontbijtspek;
– avocado;
– 80 gr jonge bladsla;
– halve mango;
– 4 tomaten;
– 4 el Hellmann’s (light)
– 1 tl chiliflakes;
– peper & zout; en
– olijfolie.

Verhit een druppeltje olijfolie in de grillpan en bak de spek knapperig. Laat de spek daarna uitlekken op een vel keukenpapier en gooi het overgebleven vet niet weg. Ga ondertussen aan de slag met het snijden van de tomaten. Pureer daarna de mango in een keukenmachine, meng met de Hellmann’s, de chiliflakes en breng op smaak met peper & zout. Zo, de de Hellmann’s mangonaise is klaar.

Snijd de kip in repen, bedek de kip met vershoudfolie en sla (voorzichtig) met een vleeshamer of de achterkant van een pan plat. Grill de kipfilet in ongeveer 5 min gaar in dezelfde grill pan. Breng de kip op smaak met peper & zout.

Snijd de avocado in plakjes en de broodjes open. Begin het bouwen van de burger met een laagje sla, dan de tomaten, de avocado, gegrilde kip en als laatste de spek. Bestrijk de andere kant met de Hellmann’s mangonaise. En je skinny burger is ready to eat!

IMG_8134.JPGIMG_8133.JPG

*gesponsord*