De “one trick pony” restaurants, denk aan Van ’t Spit, The Butcher of The Fat Dog, zijn razend populair. Heel gek vind ik het niet, waarom moeilijk doen als je één goed product kan neerzetten? Als je denkt dat je dan minder moeite hebt met kiezen, zit je verkeerd. Ik vind het eigenlijk alleen maar moeilijker worden bij sommige tenten. Behalve bij Van ’t Spit, waar de keuze voornamelijk ligt in het nemen van een halve of een hele kip. Het niet bestellen van de bijbehorende appelmoes is immers niet im frage, dat doe je gewoon. Het levert wel discussies op binnen vriendengroepen, wil de ene helft alleen nog maar naar Rotisserie Amsterdam en niet naar Van ’t Spit of andersom, heeft de andere de voorkeur voor The Butcher versus Frits! Ik vind het lastig om een favoriet te kiezen binnen de wereld van “one trick pony’s”. Het is denk ik hoogste tijd voor een top 5 burgers en kippetjes in Amsterdam. Wat zijn eigenlijk jullie favorieten?

Één van mijn favo cheats blijft toch wel de burger. Na de kabeljauwburgers is het tijd voor een kippetje. Vinden jullie het ook zo leuk wanneer restaurants aparte namen bedenken voor gerechten? Ik namelijk wel en ik probeer zelf soms net zo grappig te zijn, maar of het aanslaat geen idee?!? De burger van vandaag heb ik in ieder geval omgedoopt tot “The Asian Chicky”. Een kippetje die zorgt voor wat extra pit in je leven. Steek die bbq maar aan en rest mij te zeggen: “Spice It Up”.

The Asian Chicky (4 personen)
– 400 gr kippengehakt
– 2 sjalotten
– plukje munt & peterselie
– rode peper
– ei
– 3 á 4 el paneermeel
– limoen
– avocado
– 75 gr spinazie
– 2 tomaten
– 4 pitabroodjes
– peper & zout
– olijfolie

Verwarm de oven voor op 200 gr. Pel en snipper de sjalotten. Hak de peterselie fijn. Snijd de rode peper (met of zonder zaadjes) eveneens zo klein mogelijk. Rasp de limoen. Meng het kippengehakt met de sjalotten, rode peper, ei, paneermeel, peterselie en het rasp van de limoen. Meng het gehakt en breng op smaak met peper & zout. Verdeel het gehakt in vieren en vorm er 4 hamburgers van. Bak de burgers in een pan met olijfolie in zo’n 8 minuten mooi goudbruin en gaar.

IMG_5696.JPG

Verwarm ondertussen de pitabroodjes in de oven en snijd de tomaten en de avocado in schijven. Snijd de pitabroodjes open en verdeel de burgers over de broodjes. Beleg met de spinazie, tomaat en de avocado. Knijp er als laatste wat limoen en knip er wat munt overheen. Enjoy your cheat!

IMG_5699.JPG