Mijn schoonzusje Sylvia werkt bij Coebergh PR en ontfermt zich onder andere over het account van La Cornue. Voor degene die La Cornue niet kennen, La Cornue maakt één de mooiste fornuizen ter wereld. Mijn droom is om later zo’n fornuis of nou ja nog liever een hele keuken van La Cornue in huis te hebben. Nu dat voorlopig nog even bij dromen blijft kon ik laatst toch een klein gedeelte van mijn wens verwezenlijken. Ik ging namelijk koken op het kantoor van Coebergh waar zij een fornuis van La Cornue hebben staan (*zucht*). Na de eerste twee filmpjes is het namelijk tijd voor een nieuwe locatie. Nu de lat bij de eerste keuken meteen hoog ligt houden we het niveau daar. Niet alleen voor de filmpjes ook qua keuken geldt: the only way is up!

IMG_5316.JPG

Helaas is mijn Iphone gecrasht en daarmee het kookfilmpje verloren gegaan. Gelukkig had ik een hoop foto’s gemaakt dus hierbij aan de hand van de foto’s het basisrecept voor couscous. En een glimpse van het fantastische fornuis van La Cornue. Wees niet getreurd deze week neem ik weer een nieuw filmpje op en krijgen jullie deze beauty in vol ornaat te zien.

IMG_3398.JPG

Couscous (4 personen)
– 250 gr couscous;
– 1/2 el harissapasta;
– 1/2 el Ras el Hanout;
– sjalot;
– knoflookteen;
– groentebouillonblokje;
– 150 gr feta (ik gebruik die van Olgun op de JP Heijestraat);
– halve komkommer;
– 3 tomaten;
– bosje peterselie;
– olijfolie;
– peper & zout.

Los het groentebouillonblokje op in een liter heet water. Pel en snipper de ui. Pel en pers de knoflookteen uit. Verhit een flinke scheut olijfolie in een kookpannetje en fruit hierin de ui, knoflook, harissapasta en de Ras el Hanout. Voeg na 1 min de couscous toe en hussel alles even goed door elkaar. Schenk daarna het bouillonwater bij de couscous, totdat de couscous net onder water komt te staan. Wederom even goed roeren, draai het vuur uit (laat de pan wel op het kookpitje staan) en doe een deksel op de pan.

IMG_5309.JPG

Het duurt ongeveer 10 min voordat de couscous gaar is. Check af en toe bij de couscous, even roeren, en voeg beetje bij beetje het bouillonwater toe. De couscous moet uiteindelijk zacht en korrelig worden. Het kan dus best zijn dat je niet al het bouillonwater nodig hebt of dat je juist te weinig hebt. Ligt een beetje aan welke couscous je gebruikt.

Snijd ondertussen de tomaten en komkommer in kleine blokjes. Knip de peterselie klein. Als de couscous klaar meng je de couscous met de tomaten, feta, peterselie en komkommer. Breng als laatste de couscous op smaak met peper & zout. Houd je van beetje spicy? Voeg dan wat extra sambal of Sriracha toe.

IMG_5311.JPG