Van de week werd mij voorzichtig medegedeeld dat mijn kookkunsten wat eentonig aan het worden zijn. Lees: groentesoep gemaakt door mama, eeuwige restjes en als hoogtepunt een AVG. Waar is de tijd gebleven dat ik geroosterde paprikasoep met 6 toppings maakte en al om 7:00 uur ’s ochtends een scala aan gerechten afvuurde waar de man uit kon kiezen. Wellicht is hij overigens met laatstgenoemde wat meer blij dat dit niet meer voorkomt. Toch begon ik vandaag te scrollen door mijn foto’s en hij heeft gelijk. Ik ben saai geworden wat het eten betreft. Het is 9 van de 10 keer een omeletwrap en veel spannender wordt het niet. Mijn foodmojo is foetsie of het heeft een “kick in the ass” nodig. Het excuus van een ziek kind, werkende moeder of welke smoes dan ook gaat niet meer op. Vanaf volgende week moet ik aan de bak! Naast mij liggen de Jamie Magazines, Foodies en Elle Eten van de afgelopen maanden voor inspiratie. Geen zorgen ik kom uit deze fooddip. Al is het alleen al om dergelijke geroosterde paprikasoepjes weer voor te schotelen. I’ll be back!

Paprika- tomatensoep (+/- 2 liter)
– kilo tomaten
– 2 rode paprika’s
– 2 groentebouillonblokjes
– rode peper
– grote rode ui
– 2 knoflooktenen
– peper & zout
– snuf gerookt paprikapoeder
– olijfolie

toppings
– bosui
– 150 gr mais
– 125 gr crè­me fraî­che
– limoen
– koriander
– avocado
– 2 wraps

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Was de tomaten en paprika’s en snijd in grove stukken. Pel en snijd de ui en knoflook in grove stukken. Leg de tomaten, paprika, ui en knoflook in een ovenschaal en schenk er olijfolie overheen. Breng op smaak met peper & zout en hussel het geheel. Rooster de tomaten en paprika’s voor zo’n 30 min in de oven.

Los daarna de groentebouillonblokjes op in een maatbeker met +/- 1 liter gloeiend heet water. Verwijder de zaadjes van de rode peper en snijd in stukjes. Een hele voor extra pittig, maar een halve is genoeg voor en lekkere kick. Verhit een grote (soep)pan en voeg de inhoud van de ovenschaal en de peper toe. Giet het bouillonwater bij de pan, zodat alle groenten net niet onder water staan. Lekker 10 min op middelhoog vuur laten pruttelen. Daarna even pureren en that’s it. Nou ja, breng alleen nog even op smaak met peper & zout en een snuf gerookt paprikapoeder.

Ondertussen snijd je de bosui in reepjes, de limoen door vieren, de avocado door de helft en knip je de koriander fijn.

Terwijl je wacht snijd je de wraps in driehoekjes en rooster je die kort met wat grof zeezout en olijfolie in de oven.

img_1392

Doe alle toppings in bakjes en zet op tafel. Schenk de soep in kommen en laat iedereen zijn of haar eigen soep pimpen.

img_1391