Een vakantie met de schoonfamilie staat vrijwel volledig in het teken van eten en drinken. Opstaan met croissantjes, een uitgebreide lunch met een glaasje rosé en zodra alle kinderen op bed liggen gaat de bbq aan. Het bbq assortiment bestaat voornamelijk uit vlees, maar dan ook echt heul veul vlees. Worstjes, hamburgers, koteletten en gamba’s als toetje is de normaalste zaak ter wereld. Niet gek als je je bedenkt dat de familie bestaat uit 5 mannen en dan tel ik de kleintjes nog niet mee. Uiteraard ben ik de beroerdste niet en ben ik blij met het enkele spiesje courgette dat ergens verdwaald op het vuur rond dwarrelt. Echter na twee weken een overdosis aan vlees is het wel weer tijd voor wat verandering. Laten we hopen dat ik het zonnetje mee naar Nederland kan nemen, zodat er straks veel gebarbecued kan worden in Amsterdam.

Straks thuis gaat er dan ook voor de afwisseling weer eens wat vegetarisch op de bbq. Vorig jaar deelde ik met jullie het recept voor de falafelspiezen en dit jaar maakte ik op de bbq falafel met een geroosterde groentedip & eigengemaakte tzatziki. Super lekker met pitabroodjes of met een grote bak sla. Na al dat vlees is falafel een heerlijke verademing en weer eens wat anders.

Naast dat Tivall een nieuw uiterlijk heeft gekregen staat het merk in het thema van ‘Enter a new world of taste’. Kortom, probeer eens wat anders en proef één van de vegetarische producten van Tivall. Op de website tivall.nl maak je trouwens kans op een reis naar New York met Tivall. Doe mee en wellicht win je deze waanzinnige reis! En mocht je niet winnen, wees dan niet getreurd er zijn genoeg andere prijzen te winnen. Voor meer informatie, kijk op www.tivall.nl.

Nu alleen nog een zonnedans en het bbq festijn kan van start gaan.

Falafel met geroosterde groentedip & tzatziki (4 personen)
Tivall falafel
aubergine
courgette
puntpaprika
rode ui
3 tenen knoflook
tijm & rozemarijn (droog of vers)
plukje verse basilicum
homemade tzatziki (link naar ander recept)
8 pitabroodjes
peper & zout
olijfolie

Steek de barbecue aan.

Was en snijd de aubergine, courgette en de puntpaprika in kleine blokjes. Pel en snijd de knoflook en ui in reepjes. Meng de groenten met 1 el olijfolie, de tenen knoflook, ui en de kruiden. Breng op smaak met peper en zout. Plaats de groenten op een aluminiumschaal geschikt voor de barbecue en rooster de groenten voor ongeveer 20 min. Roer de groenten regelmatig. Laat de geroosterde groenten daarna kort afkoelen en pureer ze samen met de basilicum met een staafmixer.

Tivall5

Maak spiesjes van de falafel en grill deze eveneens op de barbecue. Leg op het einde de pitabroodjes daarnaast en rooster ze kort.

Snijd de pitabroodjes open en beleg ze met de falafel, tzatziki en de geroosterde groentendip.

Tivall1Tivall3Tivall4

Dit artikel bevat producten die door een bedrijf of merk zijn toegestuurd. Het stuk is echter gebaseerd om mijn persoonlijke ervaring en mening. Door dergelijke samenwerkingen kan The Lion Kitchen blijven groeien!