Kaasfondue doet me altijd denken aan de herfst en de winter. Nu ben ik geen winterfan of eigenlijk hou ik niet van de kou, maar het eten of bepaalde omstandigheden kunnen mij wel gelukkig maken. Zoals bijvoorbeeld kaasfondue, een goede film en een heerlijk glas volle rode wijn. Naar die momenten kan ik dan wel weer verlangen. Of wat dacht je van uiteten bij Café Bern op de Nieuwmarkt één van mijn favo plekken voor een heerlijke kaasfondue.

Deze kaasfondue is net wat anders dan normaal. Je schenkt de kaasfondue in harde bollen waardoor je tot de laatste hap kan genieten. Geen aangekoekte stukken op de bodem van de pan, nee je eet de bodem gewoon op. Veel groentjes erbij zoals tomaatjes, paprika, augurken, champignons en bloemkool. Daarnaast niet de Zwitserse kazen, maar ik heb gekozen voor Munster kaas. Is dit niet genoeg kaas voeg dan nog wat gemalen Gruyere toe. Wat een lekkere verrassing was dit. Enjoy your cheat!

Mini Kaasfondue (4 personen)
– 500 gr Munster;
– 4 harde (meergranen)bollen;
– 100 ml witte droge wijn;
– snufje nootmuskaat;
– peper & zout;
– olijfolie.

1. Pel en pers de knoflook. Verwijder de korst en snijd de Munster in blokjes .

2. Verhit wat olijfolie in een steelpan en fruit de knoflook. Voeg na een halve minuut de kaas en de wijn toe en laat al roerend, op middelhoog vuur, de kaas smelten.

3. Breng de gesmolten kaas op smaak met nootmuskaat, peper en zout.

4. Los één eetlepel maïzena op in 2 eetlepels warm water en roer dit met een garde door de kaas totdat de kaasfondue dikker en smeuïger wordt.

5. Snijd de kapjes van de bollen af en hol de bollen uit. Schenk de kaasfondue in de bollen.

KMA