Het was een beetje stil rondom The Lion Kitchen. Het waren een paar drukke dagen met veel leuke dingen, maar daardoor kwam The Lion Kitchen op een iets lager pitje te staan. Na morgen is de storm (hopelijk) voorbij, want ik heb nog zoveel voor jullie in petto. Nog even geduld en ik beloof je dat het wachten beloond zal worden. Nu klinkt het heel zwaar en zo bedoel ik het niet. Het was alleen voor mijn eigen gevoel alsof ik te weinig had gepost.

Door alle drukte kwam ik gisteren bij de jongens van Koken met Aanbiedingen geracet met slechts een handje vol aardbeien in mijn buik. Ik kon dan ook niet wachten totdat ik de soep had gemaakt en kon aanvallen. Terwijl Jordy de foto bewerkte at ik al slurpend (oeps) mijn eigengemaakte wortel- spinaziesoep. Yummie, ik houd van dit soort soepen! Lekker pittig en boordevol groenten.

Pittige wortel- spinaziesoep (4 personen)
– 2 wintenpenen
– 500 gr verse spinazie
– 250 gr zoete aardappel
– knoflookteen
– 2 sjalotten
– stuk gember ter grootte van je duim
– bosje koriander
– 400 ml kokosmelk
– 2 groentebouillonblokjes
– 1 el rode currypasta
– peper & zout
– olijfolie

1. Snijd de gember, de sjalot en de knoflook in grove stukken. Snijd de steeltjes van de koriander en bewaar de blaadjes.

2. Schil de wortel en zoete aardappel en snijd in stukken. Breng alvast een liter water aan de kook.

3. Verhit olijfolie in een soeppan en fruit hierin de sjalot, knoflook, gember, currypasta en de koriandersteeltjes. Voeg na een minuut de zoete aardappel en de wortel toe. Schep het geheel goed door elkaar.

4. Brokkel na 3 minuten de bouillonblokjes uit over de pan en voeg het kokend water toe. Breng het geheel aan de kook. Laat 15 minuten koken en voeg vervolgens de spinazie toe. Haal zodra de spinazie is geslonken de pan van het vuur.

5. Pureer het geheel tot een soep met een staafmixer of in een blender. Voeg de kokosmelk toe en pureer de soep nog even kort. Breng op smaak met peper en zout en warm de soep weer op.

6. Verdeel de soep over vier kommen en garneer met de overgebleven korianderblaadjes.

KMA002