Ik kan het bijna niet geloven, maar ik heb mijn eerste kerstdiner er alweer op zitten. Taste of Christmas organiseerde samen met Dille & Kamille een heus kerstfestijn in de vernieuwde winkel met keuken op de Nieuwendijk. Met niemand minder dan de winnaar van Masterchef, Bart van Berkel, achter de pannen. Bij binnenkomst kregen we een heerlijke Hot Toddy, een winterse cocktail met Drambuie. Daarnaast kon je niet om de geur van de kalkoen heen die in de oven stond te garen. Ik was meteen in de kerstsfeer.

IMG_6080.JPG

Tijdens het diner mochten we om de beurt Bart helpen met het finetunen van het kerstdiner. We trapten het diner af met een aardappel- truffelsoep. Tussen de gangen door hielpen we Bart met het versieren van de taart en kregen we uitleg over de kalkoen. Dit is namelijk niet zomaar een kalkoen. De familie Coolen uit Limburg fokken de Kelly Bronze, zeg maar de Rolls Royce onder de kalkoenen. Ontzettend leuk om het verhaal van Flavours of the Farm te horen en ik kan niet wachten om daar een keertje langs te gaan. En niets was minder waar, jeetje zo’n lekkere kalkoen heb ik nog nooit gegeten. Bij de kalkoen kregen we geroosterde venkel en pastinaakfrietjes. Het toetje was een prachtige chocolade ganache taart. Mmmm, het aftellen voor kerstmis is begonnen hoor. Wat een goede aftrap was dit.

IMG_6082.JPGIMG_6083.JPG
IMG_6084.JPG
IMG_5418.JPG
IMG_6085.JPGIMG_6086.JPG

Maar genoeg over het eten, want waar het eigenlijk om draait is Taste of Christmas. Natuurlijk kennen jullie allemaal Taste of Amsterdam, waar ik vorig jaar zelfs in het kooktheater mocht koken. Taste of Christmas wordt 12 t/m 14 december gehouden in de Jaarbeus Utrecht en heeft een ietwat andere insteek. Het wordt een culinaire kerstmarkt met een Taste Theater, Wine & Spirit Theater en een kookschool waarbij je zelf aan de slag kan gaan. En natuurlijk zullen de beste chefs van Nederland niet ontbreken. Daarnaast is er een kleine markt waar je producten en ingrediënten, maar ook de meest originele kerstcadeautjes kunt scoren. Kortom, een echte foodie heaven!

Speciaal voor mijn lezers heb ik een speciale kortingslink. Tot en met 22 oktober a.s. kan je profiteren van de early bird actie 2 = 1. Klik snel hier om gebruik te maken van deze actie en koop 2 kaartjes voor de prijs van 1.