Frieten, fritten, pataten, frites, hoe je ze ook noemt de gemiddelde mens wordt hier intens gelukkig van. Het liefst met een grote klodder mayo erbij waarschijnlijk. Zelf ben ik nogal picky wat frietjes betreft. Ze moeten heel knapperig zijn, maar wel nog zacht van binnen. En niet te vergeten hoe dunner de frieten, hoe beter. De echt dikke Vlaamse fritten bijvoorbeeld laat ik liever links liggen.

Nu in mijn ogen zondag gelijk staat aan comfort food is het tijd voor een recept voor echte frieten op The Lion Kitchen. Deze Chili Fries hebben net die spicy touch waar ik heel erg van houd. Met schil, super vers en op het einde een pittige kick. Lekker bij een half kippetje en wat sla, gewoon op schoot voor de tv. Van mij mag het allemaal vandaag! Alhoewel ik denk dat sommige van jullie misschien nog wel de bbq aansteken en buiten gaan eten. Hoe je de Chili Fries ook eten ze blijven heerlijk. Enjoy your cheat!

Chili Fries (4 personen)
– 1 kg (kruimige) aardappelen
– olijfolie
– chilivlokken
– peper & zout

Doe de aardappelen in een grote pan met water en breng aan de kook. Kook de aardappelen ongeveer 10 min. Verwarm de oven voor op 200 gr. Giet de aardappelen af en laat ze een beetje afkoelen. Snijd met een scherp mes de aardappels in repen van maximaal 1 cm dik.

Leg een vel bakpapier op de bakplaat en leg hierop de frietjes. Besprenkel met olijfolie en strooi er wat chilivlokken overheen. Let op ze worden snel extra chili (ik gebruik wel 2 el, maar ik houd van pittig). Breng op smaak met peper & zout en hussel alles even goed door elkaar heen. Schuif de bakplaat voor ongeveer 20-25 de oven in. Hussel de frietjes regelmatig. Als de Chili Fries knapperig en krokant zijn kan je aanvallen. Enjoy your cheat!

IMG_5271.JPG

Je hoeft de frietjes niet vooraf te koken. Houd er dan wel rekening mee dat de frietjes zo’n 45-60 min in de oven moeten.

IMG_5280.JPG