Het Rembrandtplein; de plek waar ik op mijn 16de stiekem vanuit Oegstgeest naar toe vluchtte voor een avondje dansen in de Escape. Voornamelijk een plek waar veel toeristen en uitgaande tieners lijken te komen. Hoezo eigenlijk? Het Rembrandtplein heeft de laatste jaren een behoorlijke opknapbeurt gehad. Daarnaast is het plein een aantal nieuwe restaurants rijker, waaronder Van Rijn. Het klopt inderdaad dat Van Rijn er al een aantal jaar zit, maar het is goed om dit soort restaurants af en toe eens in het zonnetje te zetten.

IMG_6590.JPG

Op een donderdag stapten Thole en ik op onze fiets richting Van Rijn. We kregen een mooi plekje aan het begin van het restaurant, zodat we samen de hele ruimte in konden kijken. Ik vind het heerlijk om andere mensen te bespieden en om te gluren wat voor eten er allemaal voorbij komt. Daarnaast heeft Van Rijn een super interieur, wat ook geen straf is om naar te kijken. Het meest fan ben ik van de tegeltjes in de open keuken met de afbeelding van Rembrandt van Rijn erop. Dat zou ik ook wel willen hebben in mijn keuken, maar dan met leeuwtjes of zoiets erop.

IMG_6592.JPGIMG_6591.JPG
IMG_6593.JPG

De kaart van Van Rijn belooft meteen al veel goeds. En omdat ik, zoals gewoonlijk, weer eens niet kan kiezen besluiten we de Van Rijn Proeverij te delen. We krijgen een pompoensoep, garnalenbitterballen, tomaat & mozzarella, carpaccio, geroosterde tonijn en gerookte zalm. Owh, dit is een feest! Nu kan ik van alles een hapje proeven. Vooral de tonijn en de carpaccio vond ik erg lekker.

IMG_6141.JPG

Daarna ging Thol voor de kreeft van de grill met knoflook, tijm & rozemarijnolie en frietjes. Ik koos de zacht gegaarde Iberico met sereh en limoenblad en een loempia gevuld met rijst. De kreeft met de combinatie van de olie was erg lekker en ik ben altijd dol op Iberico.

IMG_6596.JPGIMG_6597.JPGIMG_6595.JPG

Leuk om zo’n tent weer te (her)ontdekken. En mocht je nog iets tegen het Rembrandtplein hebben zet het dan van je af en ga lekker bij Van Rijn eten.

Van Rijn – Rembrandtplein 17 – website