Wat doe je als foodblogger wanneer je iets heerlijks hebt gemaakt, maar de foto er werkelijk waar onsmakelijk uitziet? Het antwoord lijkt heel simpel: je maakt de volgende dag van de restjes een nieuwe foto of je maakt het gerecht in zijn geheel opnieuw. Gelukkig was er nog een klein stukje van de quiche lorraine over. Maar wat doe je dan als je al bent aangevallen en je halverwege beseft dat je alsnog vergeten bent de foto te maken? Ik kan mezelf dan wel voor mijn kop schieten. Dit soort dagen zijn niet aan mij besteed. De oplossing bleek deze keer nog makkelijker, ik maakte een foto van de laatste paar happen van de leftovers. De quiche is namelijk te lekker om niet te delen. Ik hoor jullie denken: “Wat is er gebeurd met de optie de quiche opnieuw te maken?” Geen tijd! The Lion For Rent gaat als een dolle en dat betekende veel cateringopdrachten de afgelopen week. Misschien moeten jullie het maar zo zien; als de quiche zo lekker is dat ik mezelf niet kon beheersen om van het laatste stukje eerst een foto te maken, dan is deze hartige taart een must om te maken!

In plaats van slagroom, crème fraîche of melk gebruik ik geitenmelk. Naast dat het erg lekker is vond ik de quiche ook veel luchtiger en minder zwaar. Eet de quiche met een grote bak sla. Wij hebben er met z’n zessen van kunnen eten, maar 4 personen red je ook makkelijk en heb je wat meer. Enjoy your cheat!

Quiche Lorraine (4-6 personen)
– 6 plakjes deeg voor hartige taart of bladerdeeg
– 200 gr spek in blokjes
– prei
– 400 ml geitenmelk
– 4 eieren
– 150 gr geraspte Gruyère of andere soort oude kaas
– peper & zout
– olijfolie
– ovenschaal/springvorm van 24-26 cm

Verwarm de oven voor op 200 gr. Ontdooi de vellen deeg. Bekleed de ovenschaal of springvorm met bakpapier en bestrijk het bakpapier met een dunne laag olijfolie. Verdeel de plakken deeg over de bodem van de schaal. Bak de spekjes krokant. Was ondertussen de prei en snijd daarna in dunne repen. Verdeel de prei en de spekjes over de bodem van de quiche.

Kluts ondertussen de eieren met de geitenmelk en de helft van de Gruyère. Breng op smaak met flink wat peper en een beetje zout (de spekjes zijn vaak al vrij zout). Giet het eimengsel ook in de quiche. Strooi als laatste de andere helft van de Gruyère over de quiche en schuif de quiche de oven in. Houd de quiche wel in de gaten of de bovenkant niet te snel gaat. Binnen 30-35 min is de quiche klaar en kan het genieten beginnen.

IMG_6681.JPG