Jaja daar is ze weer met de wrap van omelet. De jongens van Koken m et Aanbiedingen keken mij in het begin even wat twijfelend aan. Een wrap van omelet en dan zonder echte wraps?!? Jep boys, jullie hebben het helemaal goed begrepen. Gijs had de eer om mijn kookkunsten deze week te mogen testen en, hoe kan het ook anders, hij was om. Geen koolhydraten en toch een vullend gevoel. Ze zijn het met mij eens; de omeletwrap is een super uitvinding!

Omeletwrap met sperziebonen & champignons (4 personen)
– 8 eieren
– halve prei
– 400 gr kastanjechampignons of een mix van champignons
– 400 gr sperziebonen
– plukje (platte) peterselie
– knoflookteen
– 1 tl chilivlokken
– peper & zout
– olijfolie

Dop de sperziebonen en snijd ze doormidden. Was de champignons en snijd ze in schijfjes. Was en snijd de prei doormidden en vervolgens in reepjes. Pers de knoflook uit en hak de peterselie fijn.

Kluts de eieren in een kommetje, meng met de peterselie en breng op smaak met peper & zout.

Verhit een koekenpan met olijfolie, fruit hierin de prei en knoflook. Voeg na 2 minuten sperziebonen en champignons. Breng alles op smaak met peper, zout en chilivlokken. Bak het geheel in 8 minuten gaar.

Verhit in een koekenpan (niet te groot) wat olijfolie en bak in 4 keer de omeletten. Giet daarvoor wat van het eiermengsel in de pan en zorg dat het ei goed is verspreid over de hele bodem. Met een pollepel maak je een paar inkepingen in het ei zodat al het ei goed kan worden meegebakken. Draai het vuur laag. Na een kleine 2 min moet je de omelet kunnen bewegen in de pan. Flip dan de omelet (tip: leg een bord op de omelet, draai de koekenpan om en glijd de omelet weer in de pan). Nog even half minuutje de andere kant dichtschroeien en de omelet is klaar. Op naar de overige 3. Houd de overige omeletten eventueel ondertussen warm in de oven op 100 gr.

Leg de omeletten op vier borden, verdeel de groenten over de omeletten en vouw ze dicht.

KMA001