Zoals jullie wellicht al in mijn eetdagboek voor Culy konden lezen drink ik best wel veel sapjes. Zeker vanwege het vele eten dat ik de hele dag door (moet) doen is het drinken van een sapje voor mij een goede balans. Nu al bijna 2 jaar ben ik dag in en uit in de weer met een sapcentrifuge. Tot ik door Tefal werd benaderd om de nieuwste slowjuicer, de Infiny Press Revolution, te testen. Wie wil dat nou niet? Ik was namelijk altijd al benieuwd naar het grote verschil tussen een sapcentrifuge en een slowjuicer.

IMG_6707.JPG

Kort gezegd zit het grote verschil er vooral in dat een slowjuicer op een langzame/slow manier sap maakt dat niet of nauwelijks wordt verhit. Dit in tegenstelling tot een sapcentrifuge die het sap door middel van een scherpe rasp meer snijdt en daardoor wel licht wordt verhit. Door deze korte verhitting gaan er vitaminen, mineralen en levende enzymen verloren.

De Infiny Press Revolution stelt daarnaast 35% meer sap, 30% meer vitamine C en 75% meer anti-oxidanten uit groente en fruit te halen. Op naar het testen. Ik moet eerlijk bekennen dat ik in het begin wel even moest wennen. De ingang waar de groenten en fruit in moeten zijn veel kleiner en smaller bij een slowjuicer dan bij een sapcentrifuge. Oftewel iets meer voorbereiding en snijwerk. In het begin liep de Infiny Press af en toe vast. Navraag bij Tefal leidde tot het volgende antwoord: “Het helft om fruit en groente met verschillende vezel/sapverhouding af te wisselen. Een wortel heeft bijvoorbeeld veel vezels en weinig sap, een appel andersom. Als je tijdens het persen die afwisselt, spoelt het sap van de appel de filter vaker schoon.” En ze hadden gelijk, het ging daarna als een trein!

Het apparaat is niet goedkoop, rond de €200,–, maar vergeleken met andere slowjuicers weer wel. Eenmaal gewend aan de Infiny Press was ik er zeer tevreden over. Ik zou niet meer zonder een slowjuicer kunnen.

Één van mijn lievelingssapjes van dit moment is de Herfstboost. Ik maak altijd meteen een liter zodat ik niet iedere dag in de weer hoef met mijn sapcentrifuge. Je kan de helft invriezen of gewoon 1 tot 2 dagen bewaren in de ijskast.

Herfstboost (1 liter)
– winterpeen
– 2 appels
– 2 peren
– halve komkommer
– limoen
– handje muntblaadjes

Was alles en snijd in kleine stukjes. Snijd de schil van de limoen eraf. Doe de winterpeen, appels, peer, komkommer, limoen en de muntblaadjes één voor één in de sapcentrifuge. Vergeet niet de groenten met elkaar af te wisselen en begin met de muntblaadjes.

IMG_6705.JPG

Dit artikel bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd. Voor het testen van dit product heb ik geen vergoeding gekregen en alle ervaringen en meningen zijn van mijzelf.