Het record staat inmiddels op 5 als het om toetjes gaat bij The Lion Kitchen. Ik zou jullie graag zoveel meer zoetigheid willen geven, maar het zit gewoonweg niet in mijn systeem. Dit staat nog los van het feit dat ik meer een koker dan een bakker ben. En de toetjes die ik dan weleens maak zijn eigenlijk zelfs voor The Lion Cheats een stapje te ver. Toch krijgen jullie het recept van de gekarameliseerde peer met stroopwafelkruimels. Waarom? Gewoon omdat het intens lekker is en met de feestdagen voor de deur is het wel zo fijn dat jullie ook voor het nagerecht op The Lion Kitchen aan kunnen.

Dit vonden ook de mannen van Koken met Aanbiedingen die eveneens niet echt een track record op het gebied van toetjes hebben. Doel de komende tijd is om meer zoetigheid te spammen op The Lion Kitchen. Welke desserts jullie graag voorbij zien komen hoor ik graag. Inspiratie kan ik wel gebruiken.

Gekarameliseerde peer met stroopwafel (4 personen)
– 4 handperen
– 2 stroopwafels
– 500 gr kwark
– roomboter
– 3 el suiker
– 30 gr pure chocolade

1. Snijd de peren in 8 parten en verwijder de klokhuizen.

2. Smelt een eetlepel roomboter in een koekenpan en bak hierin de peren op middelhoog vuur. Voeg na ongeveer 4 minuten 3 eetlepels suiker toe en laat de suiker karameliseren. Pas op dat de suiker niet aanbrandt en schep de peren regelmatig om. Haal de peren uit de pan zodra ze mooi bruin zijn.

3. Hak ondertussen de stroopwafels in kleine stukjes.

4. Verdeel de kwark over vier borden en leg daarop de gekarameliseerde peren. Strooi de stroopwafels over de toetjes en rasp tot slot de chocolade eroverheen.

kma 1