Vorige week kwam Sinterklaas in het land en voor het eerst merk ik dat er een bepaalde spanning in ons huis heerst. Los van zijn eerste jaar (ik zal jullie de foto’s besparen), is Max groot fan van Sinterklaas en zijn Pieten. Hij gaat op schoot, geeft high fives en staat het liefste vooraan. We zijn dit jaar dan ook actief begonnen met het volgen van het Sinterklaasjournaal. Een groot succes, tot aan alle herhalingen toe. Bram vindt er nog het zijne van en uit zijn liefde het meest voor het paard “Ozosnel”. En natuurlijk alle cadeaus.

Dit was tevens het eerste jaar dat Max echt duidelijk kon maken wat hij graag wilde hebben. Zo moesten er de afgelopen maanden notities gemaakt worden rondom potentiële cadeaus en werd ons opgedragen niet alles in 1 keer door te geven aan de Sint. Hij is immers een oude man die niet teveel in een keer kan onthouden. Zucht…

Los van al zijn enthousiasme, slapeloze nachten en vroege opstaan, is het ook het jaar van de vragen geworden. Iets waarvan ik niet wist dat het een jongen van 3,5 jaar al zo bezig hield. Ik deel graag een voorbeeld van een van Max zijn hersenspinsels met jullie:

Max: Bij de verjaardag van Sinterklaas staat er toch een zak met cadeaus voor de deur?
Wij: Ja
Max: Maar wie klopt er dan aan? Een zak kan niet kloppen op de deur?
Wij: Nee, dat doet Zwarte Piet
Max: Waar is hij dan als we de deur open doen?
Wij: Die is dan weggerend.
Max: Hoe weten jullie dan dat het Zwarte Piet was?
Wij: euhh

Nou goed, we moeten dit jaar dus extra ons best doen om ervoor te zorgen dat Max nog lang in de waan van Sinterklaas blijft.

Daarnaast is het ook weer tijd voor de jaarlijkse feestdagen special. Deze editie is helemaal ingericht op vrouwen, kinderen en snoepgoed.

We trappen af met de meest belangrijke, de kinderen.

Baasje gezocht?
Een giga hit in ons huis zijn de Walk-a-Lots van FurReal. Max heeft een groter hondje genaamd Bobby 2 en Bram een klein konijntje met de naam Waffel. Vanaf het eerste moment zijn ze super zorgzaam voor de twee en gaan ze regelmatig mee met een rondje hondje. Bij terugkomst krijgen ze een uitgebreide behandeling in de verzorgingssalon en mogen ze fris en fruitig bij de jongens op hun kamer slapen.

Brandweerwagen
Wie is er niet opgegroeid met Play-Doh? Het werkt trouwens therapeutisch voor ouders (kneed maar eens een tijdje met een balletje Play-Doh als de kinderen weer alle kleuren mengen) en de kinderen vinden de klei het einde. Deze brandweerwagen is niet alleen leuk om los mee te spelen, met de Play-Doh schiet je “water” uit de brandweerspuit en blus je de brand. En je kan er ook nog zelf een brandslang uit de achterkant van de auto uitknijpen.

Bob Bilnaad
Alleen de naam Bob Bilnaad is al te gek toch? We hebben iedere keer mega de slappe lach als we dit spel spelen. Bram is eigenlijk nog iets te jong, maar met een beetje hulp lukt dat prima. In het spel Bob Bilnaad kies je om de beurt een gereedschap en maak je het vast aan zijn riem. Wees voorzichtig! Als zijn broek afzakt tijdens jouw beurt, zal er water sproeien en lig je eruit. Gegarandeerd plezier voor de hele familie!

Wild van Freek 
Willen jouw kinderen alles weten over natuur en dieren, dan ben je bij het tijdschrift Wild van Freek aan het juiste adres! Bioloog dr Freek Vonk neemt de kinderen iedere maand weer mee op reis en leert ze alles over de wonderlijke wereld van de natuur. Zelf ben ik bij iedere editie nauw betrokken en waanzinnig trots op iedere editie. Speciaal voor de feestdagen kan je een 3x Feest abonnement afsluiten met speciale Wild van Freek tas voor maar € 14,95! Perfect cadeautje voor in de schoen!

Dan snel door naar alle vrouwen, moeders en iedereen die ook maar een me-time of verwen momentje verdient. En mannen lees vooral graag mee, want je kan hier jouw moeder, vrouw of vriendin heel blij mee maken! 

  1. Michael Kors met de geur Sublime. Sublime brengt je even terug naar de zomer met haar heerlijke Oosterse geur!
  2. Skinovage van Babor, dit matterende intensieve masker is speciaal ontwikkeld voor de onzuivere, vette huid. Jouw huid oogt diep gereinigd, helder en verfijnd.
  3. Laura Mercier, hydraterende primer. Zo blijft jouw feest make-up de hele avond feilloos zitten.
  4. Foundation “Skin Veil” van Ellis Faas. Sinds kort ben ik helemaal om, blijft prachtig zitten en ziet er heel natuurlijk uit.
  5. De concealer van IT Cosmetics “Bye Bye Under Eye”, zodat je er na een zware avond – of het nou een niet slapend kind is of teveel drankjes zijn – weer subliem uit ziet!

Geen feestdagen zonder lekkernijen! Zet een feestmaal op tafel met het kookboek van mijn lieve vriendin Made By Ellen genaamd “Elke dag verrassend eten”, perfect voor de aankomende feestdagen. Een van de aanraders is de graved lax naar recept van haar moeder. Of wat dacht je van een de toetjes of andere lekkere drankjes. Ellen laat je roosteren, stomen, koken, grillen, pocheren, roken, bakken, inleggen, poffen en mixen! En mocht je een familie helemaal klaar willen stomen voor een gezond 2020, dan raad ik je aan om de eetkalender van Francesca Kookt te geven. Met meer dan 250 recepten (ook voor het weekend), 53 gebalanceerde weekmenu’s, vaste kliekjesdagen, digitale ingrediëntenlijstjes, weekplanners, seizoenskalenders en handige kook- en verspillingsvrijtips van Francesca. Al 5 jaar een inspiratiebron bij ons thuis als we even niet weten wat we nou weer moeten eten!

En natuurlijk kwam er ook weer teveel chocolade binnen zoals de favo van ieder jaar, de chocoladeletters van Tony Chocolonely. Dit jaar in de nieuwe smaken wit-pepernoot, karamel-zeezout en gewoon wit. Sinds afgelopen Pasen zijn we ook helemaal fan van de chocolade van Libeert. Het ziet er niet alleen goddelijk uit en de Belgische chocolade is echt een aanrader!