Vorig jaar waren de courgettebootjes een regelrechte hit. Het is zelfs één van de meest gemaakte recepten van The Lion Kitchen. En waarom zou je zo’n winnaar niet in een nieuw jasje steken. Naast de courgette leent de puntpaprika zich ook perfect voor het creëren van een eetbootje. Het fijne van dit gerecht is dat het in een mum van tijd is gemaakt en je het eigenlijk niet kan verpesten. Dat laatste is overigens geen garantie.

Deze keer vul ik de paprikabootjes met geruld gehakt, tomaten en mozzarella. Eet er een grandioze sla bij en je hebt een volwaardige maaltijd.

Paprikabootjes (4 personen)
– 4 puntpaprika’s
– 400 gr gehakt
– 300 gr romaatjes of andere kleine tomaatjes
– rode ui
– knoflook
– 2 el gedroogde Italiaanse kruiden (oregano, rozemarijn, tijm)
– 1 grote bol buffelmozzarella
– olijfolie
– peper & zout
– optioneel druppeltje tabasco

Verwarm de oven voor op 200 gr.

Pel en snipper de rode ui. Pers de knoflookteenuit. Was en snijd de romaatjes door de helft of door vieren. Verhit wat olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de ui, knoflook en de Italiaanse kruiden. Voeg na ongeveer 2 min het vlees toe en rul het gehakt. Voeg daarna de romaatjes toe en breng het geheel op smaak met peper & zout. Eventueel kan je nu ook de tabasco toevoegen. Als de romaatjes zacht zijn en het vlees gaar dan is de vulling klaar.

Dep ondertussen de buffelmozzarella goed droog en scheur in stukken. Was de puntppaprika, snijd horizontaal door de helft en verwijder de zaadjes en de zaadlijsten. Vet een ovenschaal in met een beetje olijfolien en leg hierin de puntpaprika’s. Vul de puntpaprika’s met de gehaktvulling. Verdeel de buffelmozzarella eroverheen en schuif de schaal de oven in.

IMG_6971.JPGIMG_6974.JPG

Als de buffelmozzarella gesmolten is dan zijn de paprikabootjes klaar.

IMG_6973.JPG
IMG_5640.JPG