De herfst brengt weer zoveel lekkere groenten met zich mee, zoals pompoen en rode kool. Het is de tijd om op de bank te kruipen, openhaard aan te steken en zoveel mogelijk comfort food te eten. Ik heb jullie vaker verteld dat ik niet echt van de AVG, aardappel/vlees/groenten, ben. Zo op zijn tijd vind ik het heerlijk om een AVG met een wist te maken. Ik vervang dan de aardappel bijvoorbeeld door een zoete aardappel of pompoen. Nog gezonder ook!

Laat je trouwens niet afschrikken door een pompoen. Ik krijg vaak te horen dat het er zo ingewikkeld uit ziet. Dat is het namelijk echt niet. Als je voor een biologische ronde pompoen gaat hoef je de pompoen niet eens te schillen. Neem je een flespompoen, snijd dan de pompoen in de lengte door vieren en je haalt met een dunschiller zo de schil eraf. Gebruik in ieder geval een groot scherp mes en kijk uit voor je handen als je de pompoen gaat hakken. Jullie kunnen het!

In deze The Lion Cheats krijg je het eerste gerecht van comfort herfstmaaltje. De gekarameliseerde witlof en de dragongehaktballetjes volgen nog. Alles bij elkaar, met misschien nog een schep rode kool erbij, en je zit gebakken. Fijne zondag en enjoy your cheat!

Honey Pumpkin (4 personen)
– flespompoen
– honing
– tijm
– chiliflakes
– peper & zout
– olijfolie

Verwarm de oven voor op 225 gr. Snijd de flesmpompoen door vieren, verwijder de pitjes, haal de schil er met een dunschiller vanaf en snijd in blokjes. Leg de pompoen in een ovenschaal, rits de blaafdjes van de tijm en druppel er wat olijfolie overheen. Breng op smaak met peper & zout en hussel alles goed door elkaar. Verdeel als laatste ongeveer 2 el honing over de pompoen en een snufje chiliflakes. Rooster de pompoen zo’n 30 á 40 min in de oven. Vergeet niet af en toe even goed te roeren!

IMG_7460.JPG