Mijn vriend, Thole, woonde vroeger in de Vondelstraat en elke zomer waren we niet weg te slaan bij het grote terras van Vertigo. Toen daar ruim een jaar geleden opeens dik werd verbouwd schrok ik mij een hoedje. Het heerlijke terras in het Vondelpark gaat toch niet verdwijnen? Gelukkig kwam daar al snel Vondelpark3 voor in de plaats. Afgelopen zomer heb ik van het terras op de één of andere manier te weinig gebruik gemaakt. Meer dan twee keer een kopje koffie is het niet geweest. Jammer…

Benieuwd bleef ik echter wel naar het nieuwe restaurant van Unlimited Label, onder meer tevens verantwoordelijk voor StrandZuid en Esprit Café. De recensies op het internet waren behoorlijk wisselend, van heel kritisch tot zeer lovend. Dat triggerde mijn aandacht eigenlijk nog meer. En met een nieuwe winterkaart als menu kon ik niet anders dan op mijn fiets stappen om het zelf te proberen.

En zo gezegd, zo gedaan. Op een vrijdagavond met mijn zuster, Ricardo, aan mijn zijde streken we neer in het restaurant. Het regende pijpenstelen en we waren wel toe aan een goed glas wijn en een lekkere hap. We kozen een heerlijke glas – ok fles – chardonnay, de Louis Jadot Bourgogne, en doken in de kaart. Gelukkig houdt Ricardo ook van delen en hoefde ik niet te smeken. We begonnen met de ribbetjes (gesneden ribbetjes van Limburgs kloostervarken met een sambal van rode kool) en de steak tartaar (van het Maas- Rijn- en IJsselrund, geserveerd met kwartelei, Kesbeke augurk en krokant landbrood). De ribbetjes waren echt to die for, zo lekker! Nadat ik de foto op Instagram had gepost logen de reacties er niet om. De ribbetjes van Vondelpark3 zijn schijnbaar hot and happening. Maar ook de steak tartaar, één van mijn lievelingsgerechten, was erg lekker.

IMG_7075.JPG

Op naar het hoofdgerecht. Op de menukaart staat het volgende geschreven:
“Zo ook op deze menukaart, vol gerechten met een knipoog naar het Holland uit de oertijd. Winterse gerechten met de bereidingswijzen van toen, vol verantwoorde ingrediënten van nu. Of omgekeerd. In beide gevallen noemen wij het #NieuwHollands.”

Wij konden niet anders dan het NieuwHolland stamppotje (van zoete aardappel met spitskool en spinazie, met runderstoof in rode peper en gember) te kiezen. De stamppot wordt geserveerd met traditionele garnituren, zoals mosterd en Amsterdamse uitjes. Het vlees was evenals de stamppot zelf goed op smaak, alleen had het vlees voor mij iets meer uit elkaar mogen vallen. Daarbij deelden we de parelhoenfilet met Hollandse oergroenten, geserveerd met spelt, dragon en eigen jus. Die was erg lekker!

IMG_7083.JPG

Ricardo en ik waren zeer tevreden over het eten en de bediening bij Vondelpark3. Het was er daarnaast gezellig druk op de vrijdagavond en wat ons betreft zit je zeker ook in de winter heerlijk binnen. Het is nu aftellen tot de lente, zodat we op het gigantisch terras kunnen neerstrijken. Dank voor de super avond Vondelpark3! We’ll be back…

Vondelpark3 – Vondelpark – website