Sinds een klein half jaar sport ik bij Bodytime. Voor degene die mij ook op Instagram volgen moet dat jullie wel zijn opgevallen (lees: sportfoto’s op de vroege morgen). Eigenaars Jeroen & Jeroen hebben een oude garage op de Jacob van Lennepkade omgebouwd tot gym. Ongeveer twee keer per week word ik daar vrijwillig afgebeuld. Erg fijn!

IMG_7382.JPGIMG_6588.JPG

Op een gegeven moment werd ik benaderd door Jeroen, die kok bleek te zijn geweest, met het idee om samen een kookworkshop te geven. Zo gezegd, zo gedaan en op 15 november jl. was het zo ver. Met een mannetje of 10 begonnen we aan een 4-gangenmenu met een herfstthema. Verdeeld in groepjes begonnen we aan de verschillende gerechten. Het menu zag er als volgt uit:

unnamed

Erg leuk om zo bezig te zijn met eten en de deelnemers te begeleiden tijdens het koken. Ook interessant om erachter te komen dat veel dingen die voor mij, op het gebied van koken, vanzelfsprekend zijn voor velen nog zo onbekend zijn. Ik vond het ontzettend leerzaam en ik heb de smaak te pakken gekregen.

IMG_7093.JPGIMG_7988.JPGIMG_7989.JPGIMG_7990.JPG

Helaas kan ik er aanstaande zaterdag – 13 december 2014 van 10:00-12:00 uur – niet bij zijn, maar het is een aanrader om een kookworkshop bij Bodytime te volgen. Zaterdag heeft de kookworkshop het thema “kerst” en worden de volgende recepten gezamenlijk gekookt en opgepeuzeld:

KOOKWORKSHOPKerstv2

Je kan je hier gelijk aanmelden.

Hierbij geef ik jullie ook het recept van de salade “stamppot rauwe andijvie”. Wat was die lekker zeg!!

IMG_7098.JPG

Salade “stamppot rauwe andijvie” (4 personen)
– 1 andijvie
– piccalilly (klein potje)
– 4 eetlepels Griekse yoghurt
– 200 gr krieltjes
– 1 bosje radijs
– plakjes spek (katenspek, zeeuws-, pancetta)
– 150gr (diepvries) zilveruitjes
– peper en zout
– olijfolie

Snijd de andijvie in repen van 1 cm en was in koud water. Herhaal dit tot alle zand weg is en droog de andijvie.
Voor de dressing gaan we het potje piccalilly samen met de yoghurt in de blender glad draaien. Voeg eventueel zout en peper toe. Je zal niet alles gaan gebruiken, maar bewaar de dressing als dip met groenten of op brood.
Verwarm de oven voor op 220 graden en halveer de krieltjes. Sprenkel olijfolie over de krieltjes samen met wat zout. Laat ze in de oven kleuren. Voeg als de krieltjes bijna klaar zijn, na ongeveer 20 minuten, de zilveruitjes toe en laat ze 10 min mee bakken. Laat de aardappeltjes eerst afkoelen voordat je ze door de salade mengt.
De spek is een optie maar erg lekker bij deze salade natuurlijk. Je kan de plakjes even om en om in een pannetje bakken of uitbakken in de oven.

Was en snijd de radijsjes in dunne plakjes.

Doe de andijvie in een slakom en schep een lepel van de dressing erbij en hussel de sla luchtig door elkaar. Dresseer de andijvie in het midden van het bord. Teken de beetje dressing speels om de salade en leg alle garnituren er omheen.

Bodytime – Jacob van Lennepkade 245 – website