Of ik het leuk zou vinden om liggend te dineren? Dat kan in Amsterdam maar één ding betekenen: de “Supperclub“. In 2011 stond ik barbies te werpen tijdens het 20-jarige bestaan van de Supperclub. En ja, AT5 heeft dat moment vastgelegd en mocht je het fragment willen kijken klik dan hier. Het was daarmee ook de laatste keer dat ik voet had gezet in de Supperclub in de Jonge Roelensteeg. Kortom, hoog tijd om daar weer eens een kijkje te nemen.

Het mooiste aan het hele concept achter de Supperclub vind ik de gastvrijheid. Je wordt vanaf het moment van aanbellen tot het aantrekken van je jas zo ontzettend vriendelijk behandeld. Het is dat je sowieso moet gaan liggen en je schoenen uit moet trekken, want anders had ik het zelf graag gedaan.

Aan te raden is om bij Supperclub je te laten verrassen met een 5-gangendiner. Elke gang die ik heb mogen proeven was super. Het zijn stuk voor stuk kleine feestjes op het bord. Ik moest echter in het begin wel even wennen aan de manier van eten. Half liggend, kleermakerszit of benen gestrekt?!? Lekker wiebelkonten, maar eenmaal de houding te pakken en het lijkt alsof je al jaren niet anders doet.

IMG_7600.JPGIMG_8060.JPG

De volgende gangen kreeg ik allemaal voorgeschoteld:

Eerste gang: Coquilles, aardappel-truffelcreme, misoglace, cantharellen, vogelnestje.

IMG_7675.JPG

Tweede gang: Hamachi, komkommer brunoise, komkommerslierten, meloen bolletjes, dressing verveine en oester.

IMG_8062.JPG

Derde gang: Eend met krokante karamel, venkelcreme, zachtgegaarde venkel, mango, retich, daikon cress, gember jus.

IMG_7674.JPG

Hoofdgerecht: Simmentaler, kersengelei, gembergel, chiogiabiet, asperges, bietenblad.

IMG_7669-0.JPG

Dessert: Chocolade ganache, bavaroise met blauwe bes, blauwe bessenpastilles, blauwe bessengel, gouden chocolade, atsina cress en chocolade crumble.

IMG_8067.JPG

Het ene gerecht is nog lekkerder dan de andere. Mijn favorieten waren zonder twijfel de coquilles en de eend. Mmmmm!

Tussen de gangen door word je volledig geëntertaind met verschillende shows. Van zusters die je shots komen geven tot een striptease tot een fantastisch optreden met een viool. Ik heb met open ogen zitten kijken! Na het hoofdgerecht kreeg ik een massage, zelfs dat kan in de Supperclub!

IMG_8061.JPGIMG_8064.JPG

Niks is te gek in de Supperclub. Het eten is goed, de mensen zo vriendelijk en je wordt vermaakt tijdens het diner. Als kers op de taart mag je lekker op bed eten. Wat kan een mens nog meer wensen?

IMG_7676.JPGIMG_8059.JPG

De Supperclub moet trouwens (helaas) verplicht oktober 2015 verhuizen. Ze zijn op zoek naar een ‘spannende nieuwe locatie met hetzelfde DNA’. Tips kunnen gemaild worden naar: bert@iqcreative.nl!

Supperclub – Jonge Roelensteeg 21 – website