Een kleine twee weken geleden ging de deurbel en stond er een enorm pakket voor de deur. De tekst op de doos luidde als volgt: “Bereid een chef-waardig kerstdiner… Met de exclusieve kerstspecials van de Albert Heijn.” Het idee is dat klanten van de Albert Heijn dit jaar echt kunnen uitpakken met kerst en oud & nieuw. Albert Heijn heeft een selectie gemaakt van unieke en bijzondere producten. Denk hierbij aan patrijs, kwartel of reebout. De speciale kazen en bijbehorende wijnen maken het plaatje compleet.

Mijn doos bevatte een enorm stuk ossenhaas, Roseval aardappeltjes en bimi, maar ook olijfolie, peper & zout en een vleesthermometer. Oftewel, ik hoefde letterlijk niks meer te doen en kon zo met mijn kerstdiner aan de slag. Ik was vooral erg benieuwd naar de kwaliteit van het vlees en de overige ingrediënten. Afgelopen zondag besloten Thole en ik een ware Sunday Roast thuis te creëren. Ik dook in de ochtend de keuken in en niet veel later stond de ossenhaas met jus, kruidige citroen-aardappelen uit de oven en bimi met geroosterde knoflook en amandelen op tafel. Daarbij dronken we een glas Barolo, mijn lievelingsrode wijn, van Fontanafreda die ook in de doos zat. Ik kan niet anders zeggen dan: “Wow”! De ossenhaas was ontzettend mals en zoals je hoopt dat vlees uit supermarkt hoort te zijn. Albert Heijn heeft flink haar best gedaan om uit te pakken met de kerstspecials.

IMG_7544.JPG

Alle unieke en bijzondere producten rondom de Albert Heijn kerstspecials zijn van 7 t/m 19 december te bestellen via ah.nl. Vervolgens kan je jouw kerstpakket op 23 of 24 december ophalen bij een Albert Heijn-winkel of Albert Heijn Pick Up Point of uiteraard thuis laten bezorgen. Ben je ook zo benieuwd naar de overige kerstpecials klik dan hier.

IMG_8053.JPGIMG_8055.JPG

Ossenhaas met jus (4 personen)
Uit: Allerhande magazine 2014 nr. 12 – Kerst
– 3 el boter
– 4 el olijfolie
– 800 g ossenhaas (op kamertemperatuur)
– vleesthermometer

Verhit de boter en olie in een braadpan. Leg de ossenhaas in de pan en bak rondom op hoog vuur in 5 min. bruin. Zet het vuur lager en bak ca. 12 min of tot het vlees een kerntemperatuur van 50 °C heeft (rood). Voor rosé is dit 58-60 °C en voor doorbakken +65 °C. De baktijd is afhankelijk van de dikte van het vlees. Keer af en toe. Neem het vlees uit de pan, dek af met aluminiumfolie en laat 5 min. rusten. Schenk 50 ml water in de pan en laat 2 min. inkoken. Roer de aanbaksels los.

IMG_8054.JPG

Breng het vlees op smaak met peper en eventueel zout, snijd het in plakken en serveer met de jus. Lekker met citroenaardappelen uit de oven en bimi met geroosterde amandelen.

IMG_8056.JPGIMG_8057.JPG