Ik tipte jullie afgelopen week op de top 25 die Barts Boekje maakte voor ELLE. Blijkbaar zitten jullie erg te springen om tips. Een tijdje heb ik zitten twijfelen wat ik met deze grote vraag naar hotspots moet doen. Op Instagram kunnen jullie mij op de voet volgen en zien op welke plekken ik allemaal uithang, maar blijkbaar is dat niet genoeg voor jullie. Ik heb daarom besloten jullie vaker een top 3, 4 ,5 of 10 te geven van plekken waar ik vaak of graag kom. De eerste top 5 bestaat uit ‘new kids’.

Ik ben dol op het ontdekken van nieuwe plekken, of ze nou pas net open of juist verborgen pareltjes zijn. De laatste tijd rijzen nieuwe tentjes weer als paddenstoelen uit de grond dus tijd om ze even voor jullie op een rijtje te zetten. Oe, belangrijk puntje, het is in willekeurige volgorde!

1. The Breakfast Club

Als je dacht dat er genoeg te eten te vinden is rondom de Foodhallen dan heb je het mis. Zelf woon ik in West (ok randje maar who’s talking) en ik miste een echte ontbijtstek in de buurt. De jongens van Bar Brouw zagen in dit pand een mooie kans en grepen die meteen aan. Het menu is simpel en dat maakt het eigenlijk wel makkelijk. Je hebt 3 verschillende soorten ontbijt; Brooklyn, London en Paris. En daarnaast wat pancakes met honeycomb butter. Als je dat nog nooit hebt gegeten dan moet je dat linea recta gaan doen. WOW, wat lekker! The Breakfast Club is uitermate geschikt voor een relaxt ontbijtje.

IMG_8083.JPGIMG_8081.JPG
IMG_8082.JPGIMG_7931.JPG

Bellamystraat 2

2. CT Coffee & Coconuts
De Ceintuurbaan is een nieuwe hangout rijker. De oude bioscoop is omgebouwd tot prachtige locatie voor ontbijt, lunch, brunch & een early dinner. Ik heb hier al meerdere dagen heerlijk een dagje zitten werken. Ga voor een lekkere latte, neem een kijkje bij de saladebar of laat je verleiden voor de wrap met biefstuk. Mmm!

IMG_7750.JPG

Ceintuurbaan 282-284

3. Kessens

Vorige week was ik met Ianna, van de foodblog Beginspiration, ik denk één van de eerste die in het spiksplinternieuwe restaurant Kessens mochten eten. Wat een heerlijke nieuwe spot op de Rozengracht, op een locatie waar je nooit echt precies weet waar je nou lekker kan eten. Een schot in de roos! Kessens heeft Skandinavische invloeden en dat zie je terug in de menukaart en het interieur. Ga voor de zalm met homemade gravad lax of een quiche met broccoli en roquefort.

IMG_8084.JPG10440234_806729659387971_4460463177819556712_n

Rozengracht 24

4. Plantage

Ok, ok niet de newest kid on the block maar wel degelijk een vermelding waard. Wat een prachtige locatie naast Artis en het eten is fingerlicking good. Inmiddels heb ik er al geluncht, geborreld en ’s avonds gegeten. Alles was alle 3 de keren op en top goed. Vergeet niet de frietjes te bestellen die zijn echt heerlijk!

IMG_7468.JPG10703800_781356438591960_7506962729365861591_n

 

Plantage Kerklaan 36

5. George Bistro Bistro

Het imperium George is een hotspot rijker. Deze keer op het hoekje van de Koninginneweg en het Valeriusplein en met een ietwat anders menu. Op het menu staan vooral ‘sandwich rolls’, ‘salads’ en uiteraard ‘burgers’. Deze keer deelde ik een broodje met kip (had wel iets meer kip op gemogen) en de lobster salad. Volgende keer ga ik zeker weten voor één van de burgers!

IMG_7756.JPG

Valeriusplein 2