Was ik gewoon bijna vergeten de alweer derde editie van Blogger2Meet met jullie te delen. Na Mazzo en de detox-editie was het tijd voor wat feestelijks. Zeker met de maand december, toen nog, op het oog.

Teyler ken ik al een aantal jaar en we raakten onlangs aan de praat over Farm Brothers. Ken jullie Farm Brothers al? Wellicht hebben jullie ze al zien liggen in de supermarkt, deze heerlijke spelt crackers. Zo niet, dan raad ik je aan om naar de winkel te hollen en groots in te slaan. Ik vind ze echt heerlijk als toastje of gewoon als snack tussendoor. Anyway, terug naar Blogger2Meet. Teyler is begin vorig jaar toegetreden bij Farm Brothers, opgezet door de broertjes Insinger. Van het één kwam het ander en zo ontstond idee om de derde editie in samenwerking met Farm Brothers te organiseren. Nog mooier is dat Teyler ook nog eens een paar dagen per week bij restaurant Instock werkt en zo hadden we meteen een fantastische locatie.

IMG_8366.JPGIMG_8365.JPG

Op 19 november jl. verzamelden we met z’n allen bij InStock waar Blogger2Meet van start kon gaan. De groep foodies bestond deze keer uit Kee (Keetenstijd), Vanessa (Culinessa), Diane (Cuisine de Clementine), Danielle (Foodloveandhappiness), Chantal (FeelGoodbyFood) en natuurlijk Ianna (Beginspiration) en ik. We trapten de middag af met het verhaal achter Farm Brothers. Erg leuk om te horen waar ze hun inspiratie vandaan hebben gehaald en wat voor plannen ze voor in de toekomst hebben. Er ontstond zelfs een leuke brainstormsessie tussen de deelnemers en FarmBrothers. Hoe kan het ook anders met al die foodies bij elkaar?

IMG_8369.JPG

Daarna kreeg Freke van InStock het woord en vertelde zij de ideologie achter het restaurant. InStock haalt dagelijks groenten en andere producten op bij een aantal filialen van Albert Heijn op en met die ingrediënten koken ze elke donderdag tot zondag diverse gerechten. Het is dus elke keer een verrassing wat er op het menu staat. Fantastisch initiatief toch? Het diner kost € 20,– voor een driegangenmenu en de tweegangenlunch in het weekend €10,–. Maakt dat het niet nog aantrekkelijker?

IMG_8371.JPGIMG_8370.JPG

Na de praatjes gingen we naar beneden om aan de slag te gaan met de kookworkshop. Er stonden allerlei soorten groenten klaar om lekkere dips mee te maken. In verschillende groepjes begonnen we aan het maken van zoveel mogelijk spreads die bij de speltcrackers pasten. Aan het einde van de middag werden de flessen prosecco open gepopt en genoten we onder het genot van een glaasje van alle dips die iedereen had gemaakt. Mijn lievelings was zonder twijfel de creamy tunaspread (uiteraard zelf gemaakt en bedacht samen met Diane) in combinatie met de rozemarijn & zeezout van Farm Brothers.

IMG_7298.JPGIMG_8368.JPG

Creamy Tunaspread
200 gr tonijn
Puntpaprika
avocado
½ citroen
Handje augurken
2 bosuitjes
¼ rode peper
Plukje peterselie
zout/peper

IMG_8367.JPG

Meng de avocado, tonijn, de helft van de puntpaprika, rode peper & peterselie in een blender of hakmachine. Snijd ondertussen de bosuitjes, augurkjes en de andere helft van de puntpaprika fijn. Meng alles doorelkaar. Breng op smaak met peper & zout en knijp de citroen eroverheen uit. Yum!

Ik wil iedereen graag nog even bedanken voor jullie komst en bovenal Farm Brothers voor de leuke samenwerking en Instock voor het ter beschikking stellen van het restaurant. En vergeet niet allemaal zakken met de speltcrackers van Farm Brothers in te slaan voor kerst en oud & nieuw!

IMG_7348.JPG