De eerste The Lion Cheats op een zaterdag. Van meerdere kanten kreeg ik te horen dat sommige ingrediënten wat moeilijker te verkrijgen zijn op een zondag. Vandaar dat we The Lion Cheats een dagje hebben verschoven. Zo hebben jullie het hele weekend de tijd om alles te kopen. En de zaterdag leent zich ook perfect voor wat comfort food of guilty pleasures without the guilt.

De kerstdagen heb ik grotendeels doorgebracht in Bussum bij mijn schoonouders. In het Gooi zit een super slager genaamd Stefo. Op aanraden zijn we daar na de kerstdagen naartoe gereden en hebben we flink wat vlees ingeslagen. We kochten onder andere twee enorme entrecotes.

IMG_8666.JPG

Homemade frietjes erbij en we hebben de groenten gewoon even gelaten voor wat het is. Daarbij maakte ik een pittige knoflookboter. Man oh man wat was dat een goede combinatie. De Spicy Butter moet ook heerlijk zijn op een stukje witvis of kip.

Spicy Butter (4 personen)
– 4 entrecotes (of bijvoorbeeld biefstuk)
– 100 gr roomboter
– Spaanse peper
– 2 knoflooktenen
– 4 aardappelen
– peper & zout
– olijfolie

Schil de aardappelen en kook ze ongeveer 10 min in een pan met ruim kokend water. Voeg een flinke el zout bij het water en de aardappelen. Giet daarna de aardappelen af en laat ze even afkoelen. Laat de roomboter op kamertemperatuur komen.

Zet de oven aan op 200 gr. Als de aardappelen zijn afgekoeld snijd je ze in lange repen (frietjes). Leg de frietjes in een ovenschaal of bakplaat, breng op smaak met peper & zout en schenk er flink wat olijfolie overheen. Even goed husselen en bak de frietjes in 40 á 45 min mooi krokant bruin. Schep de frietjes wel af en toe even om.

IMG_8828.JPGIMG_8830.JPG

Hak een Spaanse peper zo fijn mogelijk en pers de knoflooktenen uit. Meng de boter met de peper en de knoflook. Beetje peper & zout erbij. Mocht je wat verse peterselie of bieslook in huis hebben dan is dat er ook erg lekker doorheen. Maak met een steekring, als je die hebt, mooie rondjes van de Spicy Butter. Zet de Spicy Butter even weg in de ijskast om weer iets harder te worden.

IMG_8829.JPG

Als de frietjes nagenoeg klaar zijn verhit je een grillpan. Grill de entrecotes zo’n 2 min per kant, haal ze uit de grillpan en laat het vlees 2 min verpakt in aluminiumfolie rusten.

Leg de entrecotes op een bord en een rondje Spicy Butter eroverheen. Flinke schep frietjes erbij en enjoy your cheat!

IMG_8832.JPGIMG_8831.JPG