De week is weer begonnen en laten we deze eerste dag zo makkelijk mogelijk eindigen. De Easy Mondays staat vandaag in het teken van geroosterde groenten. Een kwestie van snijden, alle groenten in een schaal leggen en laat de oven haar werk doen. Tevens een uitstekende manier om lekker veel groenten binnen te krijgen. Bij een ratatouille worden worden de groenten meestal gestoofd, maar je kan een ratatouille op meerdere manieren maken. Zoals vandaag door de groenten in de oven te roosteren.

Meestal bestaat een ratatouille uit tomaten, aubergine, ui en knolfook. Vandaag vervangen we de tomaat door courgette en voegen we wat verse tijm en een paprika toe. Je kan natuurlijk ook gedroodge tijm gebruiken of bijvoorbeeld Italiaanse kruiden.

Eet de ratatouille met gegrilde kip, een tartaartje of gewoon een stuk stokbrood. Ik meng de ratatouille het liefst door parelcouscous met een beetje feta. Yum!

Ratatouille (4 personen)
– courgette
– rode paprika
– aubergine
– rode ui
– knoflookteen
– plukje verse tijm
– olijfolie
– peper & zout

Verwarm de oven voor op 200 gr. Was en snijd de courgette, rode paprika en aubergine in blokjes. Schil de ui, snijd door de helft en daarna in dunne ringen. Pers de knoflookteen uit. Leg alle groenten in een ovenschaal samen met de rode ui en de knoflook. Schenk er flink wat olijfolie overheen en meng alles goed door elkaar. Breng op smaak met peper & zout en leg de takjes tijm er bovenop. Rooster de ratatouille ongeveer 30 min in de oven en schep daarbij de groenten regelmatig om. Vergeet niet de takjes tijm te verwijderen voor het opscheppen.

IMG_9067.JPG