Op Instagram volg ik Havermoutje al een lange tijd op de voet. Naast dat ik zelf echt dol ben op havermout is het een feest om Pascalle Bonnier en Mathijs Kok te volgen. Bij mij werd havermout er niet met de paplepel in gegoten, maar leerde ik het pas op latere leeftijd waarderen. Inmiddels ben ik dol op alle vormen van havermout, van de ouderwetse pap tot koekjes. Ik maakte dan ook een klein sprongetje van geluk toen het kookboek Havermoutje bij mij op de deurmat viel.Ik kan niet wachten om van alles uit het boek te proberen!

Ik mag vandaag niet alleen een recept uit Havermoutje met jullie delen, maar ik mag ook een kookboek weggeven. Het enige wat je hoeft te doen is mij uiterlijk donderdag 22 januari a.s. voor 16:00 uur te laten weten wat jouw lievelingsgerecht met haver(mout) is. Onder alle inzendingen verloot ik het boek Havermoutje. De winnaressen zijn de zusjes Fabiënne & Sharona! Gefeliciteerd…

Mmmm en deze pizza ga ik zo snel mogelijk thuis maken!

Havermoutpizza (2 pizza’s)
Bodem:
– 150 gr havermeel
– 75 gr semolina (van grano duro)
– 75 gr Italiaanse bloem (tipo 00)
– 1 tl zout
– 5 gr gedroogde gist of 10 gr verse gist
– 2 el lauwwarm water
– 75 ml water
Voor het beleg:
– 30 gr zachte geitenkaas
– 30 kleine groene asperges
– 2 tomaten, in plakjes
– 70 gr tomatenpuree (1 blikje)
– 2 el olijfolie

Meng in een grote kom of op het aanrecht het havermeel met de semolina, de bloem en het zout en maak een kuiltje in het midden van het deeg.

Los de gist op in 2 eetlepels water en schenk dit mengsel in het kuiltje. Meng er geleidelijk het resterende water door.

Kneed de massa in circa 10 minuten tot een soepel deeg.

Wikkel het deeg in vershoudfolie en leg het 1 uur in de ijskast. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 gr.

Kneed het deeg nogmaals goed door, verdeel het in 2 stukken en vorm hier nu met de deegroller 2 ronde deegbodems van. Bestuif het werkoppervlak en de deegroller met wat bloem zodat het deeg er niet aan vast gaat plakken.

Leg de bodems op de bakplaat. Verspreid met een lepel de tomatenpuree over het deeg en beleg het met de geitenkaas, asperges en tomaat.

Bak de pizza’s in circa 15 minuten in de oven tot de randen mooi bruin zijn.

Haal de pizza’s uit de oven en besprenkel met de olijfolie. Buon appetito!

IMG_9480.JPGIMG_9481.JPG

Havermoutje – uitgeverij Carrera – € 19,95