Nadia en Merijn, schrijfsters van meerdere kookboeken en bekend van 24Kitchen, hebben een prachtige productenlijn in samenwerking met Vanilla Venture ontwikkeld bestaande uit Mediterraan Arabische ingredi├źnten van topkwaliteit. Toen ik de producten thuis kreeg kon ik niet wachten om met alle producten aan de slag te gaan. Inmiddels heb ik freekeh met amandelen, oregano, granaatappel en tomaatzaadjes, parelcouscous met ratatouille en labne met zumak gemaakt. Ik kan geen andere conclusie trekken dan dat het inderdaad prachtige producten zijn. Zelf ben ik dol op de Mediterraan Arabische keuken en ontzettend blij dat de producten van Nadia & Merijn’s Souq nu te koop zijn.

IMG_8165.JPG

In onder andere de webshop van Vanilla Venture en bij diverse delicatessenwinkels en restaurants kun je de producten van Nadia & Merijn’s Souq kopen. Aanraders zijn wat mij betreft freekeh (moet je een keer proberen), za’atar en de sumak.

Kelly van GoodFoodLove kwam vorige week gezellig een dagje bij mij thuis werken. Ik had nog een paar flatbreads liggen en al snel maakten we een flatbread sandwich met Palestijnse za’atar van Nadia & Merijn’s Souq. In de flatbreads stopten we alle restjes die in de ijskast lagen. In dit geval was dat feta, tomaten, komkommer en rode kool. Een paar stukjes falafel erbij en je hebt een super lunch of avondeten.

Flatbread sandwich (4 personen)
– 4 flatbreads
– 2 el Palestijnse za’atar
– 2 el olijfolie
– verkruimelde feta
– sla/komkommer/tomaat
– rode kool, fijn gesneden
– +/- 12 stukjes falafel

Meng de za’atar met de olijfolie en bestrijk hiermee de flatbreads. Bak de falafel mooi goudbruin. Verdeel de falafel, komkommer, tomaat en de rode kool over de flatbreads en strooi er als laatste de feta overheen. Ook erg lekker met wat fijngesneden munt en/of koriander.

IMG_9556.JPG