Dit weekend speel ik huisje-boompje-beestje in Bussum. Mijn schoonouders zijn een weekendje weg en wij mogen op Senta, de hond, passen. Helaas is het huis hier altijd gevuld met teveel lekkere dingen zoals spare ribs, saucijzenbroodjes en dikke biefstukken. Niet zo gek als je bedenkt dat hier 4 (!!) jongens zijn opgegroeid. Dit weekend alleen wat minder fijn voor mij, aangezien ik nog steeds aan het ontzuren ben. Voor de verandering een keertje geen meatsweats, maar veggiesweats. Ben trouwens erg benieuwd naar het resultaat van de ontzuringskuur volgende week. Spannend!!

Verder zal ik jullie daarmee nu niet lastig vallen, want voor jullie is het tijd voor old school comfort food. Deze enchilladas zijn gewoon lekker ordinair cheaten en vandaag mag dat. Op de bank, glas rode wijn erbij, zet een lekkere film aan en schuif de enchiladas in de oven. Als je het helemaal goed wilt doen maak je als voorafje nachos. Mexican Night it is!

Enchiladas (4 personen)
– 8 wraps
– 200 gr rundergehakt
– 250 gr tomaten
– (rode) ui
– knoflookteen
– blikje tomatenpuree
– 100 gr geraspte belegen kaas (meer mag natuurlijk altijd)
– 1/2 rode peper
– snufje paprikapoeder
– snufje komijnpoeder
– peper & zout
– olijfolie

Verwarm de oven voor op 200 gr. Snipper de ui en pers de knoflookteen. Snijd de tomaten en rode peper (met of zonder zaadjes) zo klein mogelijk. Verhit wat olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de ui, knoflook en de rode peper. Voeg na 1 min het vlees toe en rul het gehakt. Voeg na ongeveer 5 min de tomaten en tomatenpuree toe. Breng op smaak met paprikapoeder, komijnpoeder en peper & zout.

Wrijf een ovenschaal in met een beetje olijfolie. Verdeel het gehakt over de wraps, rol de wraps en leg ze in de ovenschaal. Strooi de kaas over de wraps en schuif ze voor ongeveer 10 min de oven in.

IMG_9607.JPG

Het gaat erom dat de kaas goed is gesmolten. Lekker met een frisse groene sla, avocado, een flinke dot crème fraîche en wat verse koriander. Enjoy your cheat!