Bij het typen van deze blog lig ik nog altijd op de bank. De aflevering Pretty Little Liars was weer top (mijn confession van gisteren) en zometeen moet ik mij toch echt even van de bank hijsen om te kokkerellen. Het wordt een stamppot met aardappelen, cavolo nero, pancetta en een secret ingredient. Als het een geslaagd gerecht is komt het recept zo snel mogelijk online. Het kan bijna niet misgaan, maar je weet het natuurlijk nooit.

De soep van gisteren was in ieder geval een succes. Helaas was de staafmixer bij Koken met Aanbiedingen verdwenen, want anders had ik de hele pan opgegeten. Als je je nu afvraagt hoe ik de soep dan heb gepureerd, dan is het antwoord beetje bij beetje in het kleine hakbakje dat je erbij krijgt. Niet echt de meest makkelijke manier om de soep te pureren haha. Gelukkig gaat het om het resultaat en die was subliem! Enjoy your soepie…

Pastinaak- preisoep (4 personen)
– 500 gr pastinaak
– 2 preien
– 1 winterpeen
– groentebouillonblokjes
– 250 ml kookroom
– 2 sjalotten
– 2 knoflooktenen
– 1 el Italiaanse kruiden
– 4 el amandelschaafsel
– olijfolie
– peper & zout

Was en snijd de prei, wortelsen pastinaak in grove stukken. Pel en snijd de ui en knoflook eveneens in stukken. Kook een liter water.

Verhit een scheutje olijfolie in een soeppan en fruit hierin de knoflook en ui. Voeg na ongeveer 2 minuten de prei, wortel en pastinaak toe.

Verkruimel het bouillonblokje boven de soeppan en giet er een liter water bij. Breng het geheel aan de kook en laat de groenten voor 20 minuten koken.

Rooster ondertussen het amandelschaafsel in een droge pan goud-bruin.

Pureer daarna de soep en giet de kookroom erbij. Als de soep te dik is voeg je nog een beetje extra water toe. Breng op smaak met peper & zout en de Italiaanse kruiden.

Schenk de soep in kommen en strooi hierover het amandelschaafsel.

KMA001