Odessa ligt op een locatie waar je (nou ja ik in ieder geval) niet zo 1,2,3 komt. Het schip is recentelijk helemaal opgeknapt en bevindt zich aan het IJ. In het verleden deed het schip vooral dienst als locatie voor feesten en huwelijken, maar tegenwoordig zit het elke avond bommetje vol. Zo ook op de zondagavond dat Thole en ik een plaats namen aan één van de tafeltjes aan het raam. Jammer dat het zo guur en vies weer was, want anders kan je ongetwijfeld genieten van een mooi uitzicht over het water.

Odessa bereidt haar gerechten voornamelijk op de Big Green Egg en dat vinden wij allebei absoluut geen straf. We beginnen met een glas chardonnay, een enorme plank met brood met kruidenboter en olijfolie (kijk zo hoort het) en laten ons bij het voorafje verrassen door de chef.

Dat blijkt geen verkeerde keuze te zijn als de plateaus voor ons neus worden neergezet. Is dit pas de eerste gang? Thole en ik deelden de burrata met gepofte oerbiet-pesto van rucolagedroogde Taggiasche olijf, gebakken coquilles met knolselderijmousseline-chips van Parmaham-Vadouvanolie, gegrilde pulpo met puree van zoete aardappelkruidensla en de pate van Brandt & Levie met cornichons-mesclun-toast. WOW! Favorieten waren de pulpo van de Big Green Egg en de coquilles, maar dan heb ik echt een keuze MOETEN maken.

IMG_9703.JPGIMG_9704.JPGIMG_9705.JPGIMG_9706.JPG

Daarbij kregen we ook nog twee volkoren proefpizza’s met tomaat-gerookte biefstuk-Parmezaanpijnboompitten-truffelolie-rucola en bospaddestoelen-rucola truffelmascarpone-Parmezaan. Je durft bijna niet te geloven dat dit pas het begin is. Erg leuk en lekker dat ze volkoren pizza’s serveren! Wat mij betreft zetten ze deze kleinere pizza’s standaard op de kaart.

IMG_9702.JPG

Na een korte (eet)pauze kreeg Thole zijn Black Angus steak met beurre cafe de Paris en ik de pita lamsburger met humus-paprika-uienchutney-feta-Harissamayonaise, beide van de Big Green Egg. Bij de hoofdgerechten kregen we verse frietjes met huisgemaakte mayonaise en een frisse groene sla. De smaak was wederom top en ook al hadden we meer dan genoeg gegeten konden we dit uiteraard niet laten staan.

IMG_9710.JPGIMG_9709.JPGIMG_9446.JPGIMG_9708.JPG

Je moet er even voor fietsen, maar dan heb je ook wel wat. Super bediening, goede wijnen en lekker eten!

Leuk detail is dat Odessa op zondag een scrabblezondag organiseert, de volgende edities vinden plaats op 8 februari en 1 maart a.s.

IMG_9707.JPG

Odessa Pizza and Grill – Veemkade 259 – website