Al tijden wil ik bloemkool en kikkererwten verwerken in een curry. Alleen het kwam er elke keer maar niet van. Manlief is namelijk niet de grootste fan van kikkererwten en helaas doe ik hem daar ook stiekem geen plezier mee. Voor wie gisteren mijn blog lazen kan ik jullie vertellen dat deze curry geen geslaagde missie voor Thole kan worden. Gelukkig zijn daar de jongens van Koken met Aanbiedingen bij wie ik dit wel kan testen.

En hoe kan het ook anders (haha) het werd een dikke vette duim omhoog. Zelf ben ik dol op bloemkool, alleen dan niet op de doorgekookte variant met kaassaus. Je kan zoveel meer met bloemkool, zoals roosteren of wokken. Ik ga jullie veel meer van deze veelzijdige groente laten zien. Wat dacht je namelijk van een couscous van bloemkool?

Even de aandacht terug naar het gerecht van vandaag: een vegetarische curry met bloemkool, kikkererwten op een knapperig stuk naan! Geniet ervan.

De schuingedrukte ingrediënten zijn optioneel en niet nodig, maar maken het gerecht wel nog lekkerder!

Bloemkool- & kikkererwtencurry (4 personen)
– bloemkool
– 300 gr kikkererwten
– 2 el rode currypasta
– 400 ml kokosmelk
– 4 kleine of 2 grote naanbroden
– groentebouillonblokje
– plukje koriander
– limoen
– peper & zout
– olijfolie
– kiwi
– stuk gember ter grootte van je duim
– ui
– knoflookteen
– een halve rode peper

Verwarm de oven voor op 200 gr. Snijd de bloemkool in stukken. Snipper de ui, pers de knoflookteen en snijd de rode peper en gember fijn.

Verhit een koekenpan met olie en fruit hierin de currypasta, ui, rode peper, gember en knoflook. Voeg na 2 minuten de bloemkool en kikkererwten toe.

Schenk na nog eens 5 minuten de kokosmelk erbij en verkruimel het groentebouillonblokje eroverheen. Voeg een 200 ml water toe en breng het geheel aan de kook. Als de saus is ingedikt dan is de curry klaar.

Snijd ondertussen de kiwi in kleine blokjes en hak de koriander fijn. Rasp als laatste wat limoen en pers het sap van de halve limoen uit. Voeg de limoen bij de curry.

Bak de naan af in de oven. Leg de naan op de borden en schep hierover de curry. Verdeel de kiwi en koriander en serveer met een stukje extra limoen.

kma004