Vorig jaar zagen jullie op Instagram de meest heerlijke foto’s voorbij komen van mijn uitje met mijn schone zus Syl tijdens de Gin n’ Tonic night bij Eetcafé De Compaenen. Dit was ik absoluut niet vergeten met jullie te delen, maar ik wilde even wachten tot De Compaenen weer zo’n avond zouden organiseren. Gelukkig is dat op 13 februari a.s. weer het geval. Waarom jullie allemaal massaal naar de Gin n’ Tonic night moeten gaan ga ik jullie nu vertellen!

Uiteraard verdiepten wij ons als eerste in de verschillende gin & tonics. Van ’t Boefje, Cucumber Cool, Hot Pepper tot een Pink Berry. Je kan begrijpen dat aan het einde van de avond wij ze alle 4 hadden geproefd. Een favoriet was er deze keer niet echt, want alle 4 de G&T’s vielen bij ons bijzonder goed in de smaak. Naast de bar met g&t’s klinkt er luide muziek uit de speakers en staan de heaters buiten aan. Het is vanaf het begin af aan gezellig druk in het van origine eetcafé.

unnamed (8)unnamed (10)unnamed (11)

Als je nu denkt dat het stopt bij de drankjes, dan heb je het goed mis. De Compaenen serveert namelijk daarnaast de meest lekkere hapjes van hoogstaande kwaliteit. Chef Janneau heeft er echt goed over nagedacht en de gerechtjes komen daarnaast in glaasjes waardoor je het makkelijk staand kan eten. Wij proefden de kreeft en burrata met basilicumcrème en zoete tomaten – artisjok, appel met een geitenkaaskroketje, zoetzure bleekselderij en een kwarteleitje – kortgebakken tonijn met een sojamarshmallow en noedelsalade – kreeftenkroket met saffraanmayonaise en Hollandse garnalen en als laatste steak tartare met eendenlever en een gouden eitje. Dat is niet mis he? Behoorlijk wat anders dan de borrelhappen die je normaal gesproken gewend bent.

unnamed (4)unnamed (7)unnamed (9)unnamed (6)

Met de buikjes gevuld en een glas Gin ’n Tonic in ons hand vermaakten wij ons nog lang in De Compaenen.

Bekijk hier het evenement en meld je snel aan.

De Compaenen, ik kom snel terug om te proeven wat voor lekkers jullie nog meer op het menu hebben staan!

Eetcafé De Compaenen – Stadhouderskade 379 – website