Eigenlijk vind ik Valentijnsdag maar een “Hallmark” iets. Overgewaaid uit de States en voor sommige het moment om geforceerd romantisch te doen. Ik doe daar dus even niet aan mee! Samen leuke dingen doen, elkaar verwennen of een cadeau kopen kan je immers 365 dagen per jaar en niet alleen op 14 februari. Dit jaar vier ik Valentijnsdag in Philadelphia en daarom kan ik niet achter blijven. Ik verblijf een week in het land waar iedereen binnen 2 seconden van elkaar houdt, dus ik zet mijn principes opzij en vier met jullie Valentine.

Stuur dit recept maar door naar jullie geliefdes of laat deze pagina de komende dagen express open staan op zijn laptop. Ongedwongen is deze dag toch al niet (haha, ok ik stop). Het is namelijk de uitgelezen dag om te beginnen met deze overheerlijke pannenkoekjes en die eet je niet zonder glas champagne. En dan gaan we natuurlijk niet voor zomaar champagne, maar voor een fles Piper Heidsieck brut rosè Champagne. Kijk, zo wordt het toch nog een heerlijke Valentijn (Piper Heidsieck maakt zaterdag alles goed). En beloof mij dan één ding, begin de komende tijd vaker de dag met een fles Piper en een stapel pannenkoeken. Daar hoef je niet een jaar op te wachten! Happy Valentine allemaal…

unnamed (6)

Pannenkoekjes met blauwe bessen (2 personen)
– 2 eieren
– 2 el speltmeel
– kokosrasp
– blauwe bessen
– maple syrup
– kokosolie

Kluts de eieren met de speltmeel door elkaar. Voeg een beetje water toe om het beslag glad te krijgen. Roer er als laatste 1 el kokosrasp doorheen.

Verhit wat kokosolie in de pan en bak om de beurt de pannenkoekjes. Ik schat dat je tussen de 6-8 kleine pannenkoekjes van kan bakken. Leg de pannenkoekjes op een bord en maak af met wat extra kokosrasp, maple syrup en de blauwe bessen.

unnamed (3)unnamed (4)