Door de Albert Heijn werd ik benaderd of ik mij wilde laten verrassen door een aantal nieuwe producten. Ik ben een voorstander van het verbreden van het assortiment binnen supermarkten. Zelf heb ik alles binnen handbereik, maar dat geldt natuurlijk niet voor iedereen in Nederland. Het pakket bevatte een aantal bijzondere producten, zoals zeewier tapenade en adukibonen. Van het laatste had ik zelfs nog nooit van gehoord en zeewier tapenade trok meteen mijn aandacht.

unnamed

Daarnaast bevatte het pakket kruiden van sterrenkok Jonnie Boer en Hakubaku noodles. Voor wie deze noedels nog niet kent, het zijn supernoedels uit Japan gemaakt van boekweit of tarwebloem. Vooral van hun soba noedels ben ik al lange tijd fan. Waarom ik zo fan ben van soba noedels is vanwege het feit dat ze boekweit gemaakt zijn en daarom een gezondere keuze. Daarnaast vind ik de smaak en structuur veel en veel lekkerder dan normale noedels.

unnamed (2)

Ook heeft Albert Heijn haar assortiment snacks uitgebreid, vanaf nu verkopen ze kleinere emmertjes met groente of fruit onder de naam “Snack Today”. Handig voor kinderen om mee naar school te nemen of als tussendoortje op werk. Zo heb je altijd een gezonde snack binnen handbereik. Bekijk hier het hele verassend nieuwe assortiment.

unnamed (1)

Er restte mij niks anders dan aan de slag te gaan en de producten daadwerkelijk te testen. De kruiden van Jonnie Boer verdwenen al snel in een couscous en de zeewier tapenade op toastjes bij de borrel. Zelf gebruik ik bijvoorbeeld Ras el Hanout al jaren als kruid, maar velen hebben hier nog nooit van gehoord. Gelukkig kan nu dankzij de samenwerking tussen Jonnie Boer en Albert Heijn iedereen dit verrassend veelzijdige Noord-Afrikaanse specerijenmelange kopen.

Aziatische soep met garnalen (4 personen)
– 135 gr Hakubaku soba noedels
– 200 gr grote garnalen of gamba’s
– 1 liter eigengemaakte visbouillon dan wel 1 liter visfond of 2 visbouillonblokjes
– 125 gr taugé
– paksoi
– limoen
– bosui
– rode peper
– honing
– zoetzure saus
– olijfolie
– peper & zout
– optioneel Sriracha saus en hoisinsaus

Breng de visbouillon, visfond of een liter heet water met 2 bouillonblokjes aan de kook. Snijd de paksoi in dunne reepjes. Als het water kookt draai je het vuur laag en verwarm hierin de paksoi.

Meng de garnalen met 1 el honing, 1 el olijfolie en 2 el zoetzure saus. Breng op smaak met peper & zout. Bak de garnalen krokant in een koekenpannetjes en probeer de garnalen een beetje te laten karameliseren.

Kook ondertussen de soba noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en voeg toe aan de bouillon met paksoi. Snijd de bosui en rode peper in dunne ringetjes.

Verdeel de soep, garnalen en de taugé over 4 grote kommen. Een beetje bosui, rode peper en een schijfje limoen erbij. Serveer de Aziatische soep met een bakje Sriracha en hoisinsaus.

unnamed (4)