Met Studio Freek zijn we hard op zoek naar een nieuwe locatie voor ons kantoor (mocht iemand iets weten ik hoor het graag). Dit zorgt ervoor dat ik ieder vrij uurtje op Funda te vinden ben, op zoek naar dat ene pareltje. Eigenlijk vind ik het heerlijk om naar huizen te speuren. Als ik hoor dat iemand de kleinste intentie heeft te verhuizen dan houd ik mij ogen open. Het probleem is alleen dat wanneer ik eenmaal op de website van Funda zit, ik er niet echt gemakkelijk vanaf kom. Zelf ben ik meer dan gelukkig in ons paleis en wordt de eerste keer dat wij aan verhuizen denken het moment dat er een tweede aankomt. Mits er een betaalbare oude slager, garage, schuur of school voor onze voeten wordt geworpen, dan zijn we weg.

Wel krijgen we steeds vaker de vraag waar we buiten Amsterdam zouden willen wonen. Het antwoord op deze vraag heb ik alleen niet. Hoe graag Jan Wolkers ook terugging naar Oegstgeest, het gaat voor mij niet op. De man komt uit het Gooi, maar ook van dat idee gaat mijn hart voor nu niet sneller kloppen. Kortom, ik stop het weg en zodra de zwangerschapstest positief is haal ik het verhuisidee weer uit het stof. In de tussentijd blijf ik dromen over het perfecte, te betalen huis in een prachtige wijk in Amsterdam, zodat we stad nooit hoeven te verlaten.

Afgelopen week hebben namelijk de stad wel verlaten en hebben we met het gezin 10 dagen in Oegstgeest gewoond. Natuurlijk is dit heerlijk! Lees: geen trappen en geen gesjouw met Max. Daarnaast wonen mijn ouders aan het Leidse Hout, is het dorp op loopafstand en ben je binnen 15 min op het strand. We hebben dik genoten, maar toch is het dorpse leven voor ons nog iets te saai. Ik mis de reuring die het Amsterdamse met zich mee brengt. Het geroezemoes, de volle terrassen bij de minste en geringste zonnestraal en de mensen. Voorlopig blijft Oegstgeest de perfecte uitvalbasis om tot rust te komen met de kleine man. Nu verheugen we ons stiekem alweer om straks weer terug in de grote stad te zijn.

Deze op Pho geïnspireerde Vietnamese noedelsoep zet je vanmiddag op, zodat je vanavond heerlijk kan genieten. De geuren in het huis zorgen ervoor dat je je even waant in de warme zon. Voor wat betreft de toppings kan je kiezen waar jezelf gelukkig van wordt. Bedenk alleen dat uitsluitend de warme bouillon de groente gaart.

Vietnamese noedelsoep (4 personen)
– 2 biefstukken
– 4 bosuitjes
– 125 gr taugé
– 200 gr sugar snaps
– 300 gr rijstnoedels
– limoen
– 1,5 bouillon (ik heb vlees gebruikt)
– 3 stuks steranijs
– kaneelstokje
– stuk gember ter grootte van je duim
– 4 tenen knoflook
– 3 kruidnagels
– ui
– zout & peper
– optioneel vissaus

Pel de knoflooktenen en de ui en snijd in (grove) stukken. Verwijder de schil van de gember en snijd eveneens in stukken. Meng de bouillon met de steranijs, kaneelstokje, knoflook, ui, gember en de kruidnagels. Breng op smaak met peper & zout. Breng het geheel aan de kook en laat daarna zolang mogelijk, maar minstens 2 uur, rustig pruttelen. Breng de bouillon op het einde naar wens op smaak met een scheutje vissaus.

Voor de garnering snijd je de biefstuk, bosui en de sugar snaps in de dunne reepjes. Kook de rijstnoedels volgens de verpakking en giet af.

Zet 4 bakjes naast elkaar en vul met de biefstuk, rijsnoedels, bosui, taugé en de sugar snaps. Giet daarna de gloeiend hete bouillon eroverheen en maak af met een partje limoen.

img_2015