Kalfsvlees is een prachtig soort vlees, mals en een zachte smaak. Al moet ik zeggen dat ik het meeste de schnitzel variant of kalfsgehakt gebruik. Er staan trouwens best wel wat kalfsrecepten op The Lion Kitchen behalve dit goddelijke broodje. Het is een perfecte maaltijd voor een lazy zondagmiddag op de bank. Ik sla mijn kalfsschnitzels altijd nog wat platter met een vleeshamer of gewoon met de achterkant van een pan. Dan even om en om in de pan bakken en je kalfsschnitzel is klaar.

Je kan de schnitzel als extraatje door een geklopt eitje en paneermeel halen dan krijgt het een krokanter jasje. Eigenlijk wilde ik deze kalfsschnitzels op een ciabatta eten dat leek mij nog een betere combinatie, maar achteraf heeft het gegrilde Turkse brood toch zeer goed uitgepakt. Jullie kunnen gewoon zelf kiezen waar jullie meer zin in hebben. Enjoy your cheat!

Broodje Kalfsschnitzel (4 personen)
– 4 kalfsschnitzels
– half Turks brood
– 4 tomaten
– avocado
– knoflookteentje
– handje peterselie
– halve limoen
– rode ui
– Parmezaanse kaas
– zak sla
– handje bloem
– peper & zout
– olijfolie

Hak de peterselie fijn, pers de knoflookteen en prak de avocado met een vork. Meng de avocado met de peterselie, knoflookteen en het sap en rasp van een halve limoen door elkaar. Breng op smaak met peper & zout.

Snijd de tomaten in kleine blokjes en snipper de rode ui. Meng door elkaar en breng op smaak met peper & zout en als je hebt een druppeltje truffelolie.

Haal de kalfsschnitzels even kort door de bloem. Bak de kalfschnitzels in de olijfolie in 1,5 á 2 min per kant mooi goudbruin. De kalfsschnitzel mag best nog een beetje rose van binnen zijn. Sterker, dat is nog lekkerder.

Snijd het Turkse brood door vieren. Grill ondertussen het Turkse brood in een grillpan of grillapparaat. Snijd het Turkse brood open en bedek met een beetje sla, kalfsschnitzels, avocadosaus en de tomaten. Rasp er als laatste nog een beetje Parmezaanse kaas overheen en jouw Broodje Kalfsschnitzel is klaar.

Kalfsschnitzel002