Met knikkende knieën fietste ik de eerste paar keer richting Robby Nelson. Zijn double trouble workouts zijn namelijk niet niks. Inmiddels is de ‘angst’ vervangen door een (grote) glimlach. Spierpijn? Enorm. Goed gevoel? Ontzettend.

robbynelson009robbynelson002

In mijn leven voor Robby sportte ik 1 á 2 keer per week en soms gerust weken niet. De challenge die ik met Robby maakte om minimaal 3 keer per week te sporten gaat mij – inmiddels – goed af. In het begin is het natuurlijk een beetje plannen, maar eenmaal gewend wil ik stiekem niets liever. Natuurlijk heb ik een paar keer bij de voordeur staan denken: “Waarom deed ik dit ook alweer?” Inmiddels weet ik dat ik mij na een uurtje Double Trouble zo lekker voel en dat gevoel duwt mij elke keer die drempel over.

robbynelson006robbynelson007

De trainingen van Robby zijn pittig en pushen je tot het uiterste. De beste man kent geen genade en je doet rustig de oefening nog een keer als hij niet tevreden is. Streng, maar rechtvaardig zo kan je hem wel typeren! Niet geheel onlogisch je staat er immers voor jezelf en niet voor hem. Op deze manier kom je er wel achter dat je zoveel meer kan dan je denkt. De toon is gezet en er moet de komende twee maanden nog een hoop gebeuren. Één ding weet ik zeker aan Robby zal het niet liggen!

Naast de trainingen heb ik mijn voedingsdeskundige Stefanie Klaver ingeschakeld. Goed eten is namelijk net zo belangrijk als sporten. Aan de hand van mijn eetdagboek en een meting heeft Stefanie een passend mealplan gemaakt. Geen zorgen er kan nog genoeg genoten worden, maar op bepaalde vlakken moet er geminderd worden. Volgende maand lees je meer over mijn ervaringen met Stefanie en hoe de aanpassingen mij bevallen.

robbynelson003

Op naar de komende twee maanden!!