Zondagochtend, het zonnetje schijnt en met de wind door je haren fiets je richting de Westerdoksdijk. Om daar bij Nevel met vriendlief, familie of vrienden aan een grote tafel uitgebreid te brunchen. Daarna fiets je loom naar huis om vervolgens heerlijk op de bank neer te ploffen. In mijn dromen zou zo een ideale zondag er zo uit kunnen zien.

Alleen Marco Borsato gelooft in het feit dat de meeste dromen bedrog zijn, ik laat ze liever uitkomen. Met de auto, dat dan weer wel, vertrok ik op een zondag richting het IJ om Nevel te testen. Chef Ricardo van Ede heeft zijn naam op het gebied van ‘roast’ in de Odeon al meer dan waargemaakt. Het zou bijna gek zijn als Nevel geen sunday roast zou serveren. En daar kwam ik uiteraard voor!

IMG_0173.JPG

Ricardo bereidt elke zondag een uitgebreide brunch geïnspireerd op de Engelse keuken. Elke week wisselt het menu, maar heerlijk geroosterd vlees is er altijd. Denk aan geroosterde lam met Yorkshire pudding en old school aardappeltjes. Daarbij drink je, vanzelfsprekend, een van de verschillende soorten Bloody Mary die ze hebben. Naast de sunday roast staan er trouwens ook nog genoeg andere gerechten op de kaart waaruit je kan kiezen.

IMG_1266.JPGIMG_1267.JPG

Je begint de roast met een groot plateau met charcuterie & pickles. De homemade piccallily die je daarbij krijgt is absoluut mijn favoriet. Na het plateau krijg je de roast en je sluit de middag af met iets zoets. Het enige wat je daarna nog hoef te doen is zelf naar huis rollen.

IMG_1265.JPGIMG_1268.JPGIMG_1269.JPG

Dank je wel Nevel & Ricardo voor de perfecte sunday roast!

Nevel – Westerdoksdijk 40 – website