Oh men wat kan ik gelukkig worden van de lente! Er verschijnen blaadjes aan de bomen, het zonnetje gaat weer schijnen en het is DE periode voor lamsvlees. Je houdt van lamsvlees of je walgt ervan. Ik heb wel het gevoel dat niet bij iedereen de mening op de juiste manier is gevormd. Lamsvlees kan namelijk, als het bijvoorbeeld van een wat ouder lammetje is of niet goed bereid, een overheersende smaak hebben. Mening mens die dat heeft meegemaakt slaat voortaan lamsvlees liever over. Kant en klare onzin, want goed en vers lamsvlees is werkelijk waar goddelijk. Ik hoop dat degenen die dit lezen nu toch even twee keer nadenken en lamsvlees een tweede kans geven.Laat je in ieder geval goed adviseren en vertouw op je slager!

Hebben jullie nog leuke plannen met Pasen? Ik moet Eerste Paasdag aan de bak, maar ik vier zaterdag Pasen in Oegstgeest en op maandag met de schoonouders. Stiekem de paaseieren pikken van de kleine neefjes blijft een leuk spel. En ik duim ontzettend hard dat deze enorme harde wind gaat liggen en dat enkel het zonnetje overblijft.

Psst, zien jullie die lekkere aardappeltjes liggen? Die verschijnen dit weekend nog op de blog. Met deze recepten zijn jullie paasklaar voor een perfect Pasen!

Lamsrack (4 personen)
– 700 gr lamsrack
– 2 takjes tijm
– 2 takjes rozemarijn
– 2 el mosterd
– knoflookteen
– 1 el honing
– peper & zout
– roomboter of olijfolie

Laat de lamsrack op kamertemperatuur komen. Rits ondertussen de blaadjes tijm en rozemarijn van de takjes en hak fijn. Pers de knoflookteen en meng met de mosterd, rozemarijn en de tijm. Breng de lamsrack op smaak met peper & zout.

Verwarm de oven voor op 200 gr. Verhit een klontje roomboter in de pan of een scheutje olijfolie. Braad de lamsrack ongeveer 3 min per zijde, totdat het vlees mooi dichtgeschroeid is. Besmeer daarna de dikke zijde met de rozemarijn, tijm, mosterd en knoflook. En braad nog zo’n 2 min op die zijde. Smeer de honing eroverheen en schuif de pan of ovenschaal de oven in. Haal de lamsrack na ongeveer 8-10 minuten uit de oven en laat 5 min onder aluminiumfolie rusten.

IMG_2154.JPG