Vandaag heb ik voor het eerst een gastblogger op The Lion Kitchen en het is nog een man ook! Ik leerde Michael niet zo lang geleden kennen en toe hij mij vertelde over zijn blog Food&Workouts raakte ik meteen enthousiast. Zoals ik jullie al eerder vertelde heb ik het nogal druk en leek het mij een leuk om zo af en toe een gastblogger toe te laten. Ik ben erg benieuwd wat jullie van Michael en zijn recept vinden? Ik weet trouwens zeker dat mijn medefoodies erg blij worden van een mannelijke blogger in ons midden.

Michael testte voor mij de tagliatelle van Seamore, het recept lijkt mij overigens ook heerlijk met soba noedels of rijst. Lezen jullie mee?

Via Sesanne van The Lion Kitchen kreeg ik een tagliatelle van Seamore in handen. Aan mij de vraag, of ik met deze pasta, volledig gemaakt van wild atlantisch zeewier, kon testen, met een passend recept. Food&Workouts ging aan de slag, en deelt zijn ervaring!

Ik had echt geen idee wat ik kon verwachten van de smaak van deze pasta, en daarom heb ik vooral ingrediënten gekozen die ik vond passen bij mijn beeld van deze zeewier tagliatelle. Ik dacht namelijk meteen aan de nori vellen die worden gebruikt bij Japanse sushi. En wat blijkt, pasta is in Japan ook enorm populair! Daarom combineerde ik de I Sea Pasta, met een typisch Japans gerecht dat ik enorm lekker vindt, Beef Teriyaki!
Ervaringen

De Seamore Tagliatelle heeft voedingswaarden die goed passen binnen een gezonde lifestyle. Hoewel ik niet de verwachting had dat het echt als vervanger van een ‘normale’ pasta kon dienen, kan het dat zeker wel! Deze versie is wel wat taaier, zelfs na de aanbevolen kooktijd van 10 minuten. De smaak is vrij neutraal, hoewel de geur tijdens het koken dat niet doet vermoeden.

Dit pak had een inhoud van 100 gram. Op de verpakking wordt vermeld dat dit ongeveer gelijk moet zijn aan 800 gram zeewier, genoeg voor 4 volwassen borden. In mijn geval, was 1 volledig pak, een prima portie voor mijzelf, je hebt dan een goed bord pasta. Eet je het als (lichte) pasta, of in een salade (als suggestie op de verpakking) dan kun je er prima meerdere porties uit halen.

Tagliatelle Beef Teriyaki (1 persoon)
– 1 pak Seamore Tagliatelle (100 gram)
– 125 gram biefstuk
– 150 gram kanstanje champignons
– 150 gram paksoi
– 5 gram sesamzaadjes
voor de saus, heb je het volgende nodig:
– 1 tl gember
– 1 el honing
– 50 ml water
– 50 ml soja saus
– 25 gr bruine basterd suiker
– 1/2 teen knoflook
– 1 el sesamolie
– 1 tl maizena

IMG_2266.JPG

Begin met het maken van de saus, voeg alle ingrediënten in een schaaltje, en meng even goed, eventueel met een staafmixer.

Zet water op, en voeg een flinke scheut zout toe. Pas wanneer het water kookt, voeg je de tagliatelle toe. Je zult merken, dat de aroma je echt mee naar de zee neemt!

Snijd daarna de biefstuk in dunne reepjes, en zet kort (1 à 2 min.) op hoog vuur met een beetje olijfolie, peper en zout. Leg een velletje aluminiumfolie klaar, verpak de kortgebakken biefstuk hier in en even laten rusten.

Snijd de paksoi en kastanjechampignons grof, en bak in de zelfde pan waar je net de biefstuk in hebt gebakken. Wanneer de paksoi begint te krimpen, voeg je de teriyaki saus toe aan de groenten. Laat dit nog even op een laag vuur pruttelen. Ondertussen, zet je een kleine koekenpan op, en bak je de sesamzaadjes bruin.

Giet de tagliatelle af en serveer op een dieper bord. Over de pasta giet je de groenten met de teriyaki saus, en vervolgens leg je de plakjes biefstuk er over heen. Strooi daarna over het hele bord nog wat sesamzaadjes en klaar ben je!

IMG_2267.JPG