Eens in de zoveel tijd krijg je een uitnodiging die je gewoon niet kan weigeren. Een voorbeeld hiervan is de enthousiaste mail die ik van Inge kreeg over NELIS, het restaurant dat ze samen met haar vriend Kees runt. In hip Amsterdam Oost, in een zijstraat van de Javastraat vind je NELIS. We worden vriendelijk onthaald en nemen een plaatsje aan één van de tafeltjes. Het eerste dat mij opvalt is de heerlijke tuin. Waar vind je nog zoiets unieks in Amsterdam? Het is helaas nog te koud om de hele avond buiten te zitten, maar anders had ik het wel geweten.

Thol en ik beginnen met een fles Viognier die ons uitstekend bevalt. Wat brood met 3 lekkere dips erbij en het bestuderen van de kaart kan beginnen. Als eerste kiezen we de dungesneden entrocote met truffelmayonaise en het gambapotje. Beide gerechten vallen goed in de smaak en een echte favoriet kunnen we niet kiezen. We vragen zelfs extra brood om de laatste saus uit het gambapotje te schrapen. Wellicht zegt dat genoeg?!?

IMG_3169.JPGIMG_2764.JPG

Als hoofd gaat manlief voor de rib-eye met dikke frieten en een frisse salade. Ik zie vlak voor het bestellen de dorade voorbijkomen en die kies ik. De dorade was lekker, maar met dikke frieten in plaats van het aardappeltaartje was het nog beter geweest. Het vlees van manlief was iets minder mals dan dat de rib-eye eruit zag, maar de saus die Kees zelf maakt was helemaal top!

IMG_3167.JPGIMG_3168.JPG

Zoals jullie misschien onderhand wel weten zijn wij beide geen types voor een toetje. Inge liet ons wel wat zien en dat zag er erg goed uit. Toch kozen we voor een koffie met likeurtje om de avond te sluiten.

IMG_3170.JPG

NELIS was in onze ogen een aangename verrassing in Oost. Alleen al voor de tuin en het gambapotje komen we snel een keertje terug. Inge is een gezellige gastvrouw en Kees een goede kok met passie voor lekker eten. Ik kan alleen maar zeggen probeer het zelf!

NELIS – Sumatrastraat 28H – website