Vorig jaar mocht ik koken in het Taste Theater tijdens Taste of Amsterdam. Een kans die ik nooit verwacht had te  krijgen. Het advocatenleven had ik net achter mij gelaten en dit was het moment om mij te bewijzen als chef in de dop. De hele familie en vele vrienden waren op komen draven om mij live aan de slag te zien. Side kick en bestie Char loodste mij door deze vuurdoop heen. Tot op de dag van vandaag denk ik met een inmens grote glimlach terug aan die dag.

Toen het plan ontstond om dit jaar als Taste Blogger aan de slag te gaan kon ik dat natuurlijk niet aan mij voorbij laten gaan. Samen met Lotte van Culi Amsterdam en Michelle van Story154 heb ik de eer om jullie een sneak preview van de restaurants van Taste of Amsterdam te geven. Mijn taak is om jullie een kijkje in de keuken te geven van een aantal van de deelnemende restaurants op Taste. Ik trapte af met restaurant Loetje.

Wie kent Loetje niet? De biefstukken van Loetje zijn al meer dan 35 jaar alom bekend in Amsterdam. Zelf ben ik zolang als ik in Amsterdam woon al fan. Ik wacht met liefde uren in de rij in Café Loetje in Zuid om een biefstuk te kunnen nuttigen. Een kijkje in de keuken van Loetje was stiekem een kleine droom die uitkwam en menig mens was jaloers. Jeroen, de kleinzoon van Loetje, kwam mij in de nieuwste locatie “Loetje Centraal” ophalen en we doken de keuken in. Jeroen vertelde mij dat ze van plan zijn om tijdens Taste de volgende gerechten te serveren: broodje hete kip & biefstuk Bali en de wonton met gerookte zalm en wasabimayonaise.

IMG_3459.JPGIMG_3460.JPG

Om mij heen vlogen de biefstukken in en uit de pan. Jeroen vroeg ik of misschien mijn eigen biefstuk wilde bakken. HELL YEAH!! Op die vraag had ik natuurlijk stiekem zitten wachten. Onder enige begeleiding van Jeroen ging ik aan de slag met de biefstuk ‘Bali’.

IMG_3467.JPGIMG_3466.JPG

Er ging boter in de pan, veel boter, en met alle liefde die ik in mij had bakte ik de biefstuk. Op het einde een beetje sambal erbij en klaar is Sees. Een witte boterham mocht niet ontbreken en ik begon gulzig de biefstukken op te eten. Man oh man, ook zelfgemaakt staat deze biefstuk bij mij op nummer 1. Hoezo lukt mij dit toch nooit thuis?

IMG_3463.JPGIMG_3464.JPGIMG_3465.JPGIMG_3469.JPG

Na de biefstuk proefde ik de wonton met gerookte zalm. Totaal iets anders dan de biefstukken die ik gewend ben, maar erg lekker. Stiekem mocht ik op het einde de eerste foto’s van de foodtruck even zien. Gelukkig is die giga groot en zijn er genoeg gaspitten om non stop biefstukken en hamburgers te bakken. Mocht je me tijdens Taste of Amsterdam zoeken dan zou ik beginnen bij Loetje!

Wist je trouwens dat het record op 417 (!!!) biefstukken op één dag staat?

Loetje – website

Pssst via The Lion Kitchen is er een speciale kortingslink gemaakt voor kaartjes voor Taste of Amsterdam. Via deze link krijg je 2 tickets voor €18,00 in plaats van € 24,00!!