Laat het zonnetje maar schijnen, want deze sla ga je gegarandeerd de hele zomer willen eten. En mocht het een typische Nederlandse zomer worden dan haal je met deze sla de zon wel in huis. Grill de halloumi en perzik op de bbq en anders binnen in de grillpan.

Het kan zo grappig zijn hoe sommige gerechten ontstaan. De gegrilde halloumi & perzik is een goed voorbeeld van hoe ik vaak sta te kokkerellen. De hoofingrediënten zijn gekozen: halloumi & sla. Terwijl ik in de ijskast op zoek ben naar tomaten kom ik een ietwat verschrompelde perzik tegen. Zonde om weg te gooien en niet al te aantrekkelijk meer om er je tanden in te zetten, belandt de perzik naast de halloumi in de grillpan. Het resultaat was subliem en de perzik heeft een plekje gekregen in het gerecht.

Schrik trouwens niet van het feit dat jullie geen blauw bordje op de foto zien. Dit zijn mijn nieuwe slaborden en ik ben er mega fan van nu ze zo lekker groot zijn! Geen zorgen de blauwe bordjes verdwijnen echt niet. Enjoy your easy monday!

Gegrilde Halloumi & Perzik (4 personen)
– grote zak gemengde sla
– 225 gr halloumi
– 250 gr kleine tomaten
– 2 perzikken
– bosui
– 100 gr ontbijtspek of pancetta
– balsamicoazijn
– olijfolie
– peper & zout

Bak de spek krokant en knapperig uit, laat uitlekken op een vel keukenpapier en even afkoelen. Daarna breek je de spek in kleine stukjes of hak je het fijn met een mes. Was en snijd de tomaatjes door de helft en de bosui in dunne ringetjes.

Snijd de halloumi in plakken van ongeveer 0,5 cm en de perzikken in kwarten. Verhit een grillpan en grill hierin de halloumi en perzik mooi goudbruin.

Maak een dressing van 2 el olijfolie, 1 el balsamicoazijn en een beetje peper & zout. Verdeel de sla, tomaten en bosui over de borden. Besprenkel met de dressing en verdeel daarover de halloumi en perzik. Top de sla af met de krokante spek en wat extra peper & zout.

IMG_3491.JPG