Na mijn avontuur bij Loetje is het tijd voor een nieuw “kijkje in de keuken” als Taste Blogger en deze keer bij &Samhoud Places. Het restaurant bestaat uit twee delen; het tweesterrenrestaurant en een streetfood restaurant. In het laatste gedeelte word ik hartelijk ontvangen door Floor en krijg ik een rondleiding. Ondertussen vertelt ze het verhaal achter &Samhoud en het brein van alles chef Moshik en ondernemer Salem Samhoud. Uiteraard vraag ik veel door over Moshik die een fantastische carriere als chef heeft opgebouwd vanuit het niets. Ik ben dol op dit soort inspirerende verhalen.

Maar genoeg gepraat, want ik ben hier natuurlijk gekomen om te werken. Chef Dario neemt mij mee in zijn keuken en vertelt dat ik vandaag de fameuze &tomeato ga maken. De &tomeato is een hamburger van tomaat en ……. Helaas mocht ik verder niets weten over de ingrediënten, want anders moest de chef mij vermoorden. En kijk ik ben nieuwsgierig, maar dit ging mij dan net een stapje te ver. Op de kaart staat: Moshik’s Famous Burger – Taste meat, eat tomato. Misschien zegt dit wel genoeg. Het grappige vind ik dat Moshik zelf het liefst elke dag in een fast food restaurant á la Mac Donalds zou willen eten. Gelukkig snapt de beste man dat dit niet zo’n slim plan is en probeert hij fast food op een betere en minder slechte manier in huis te halen. Zo ontstond dus ook de &tomeato.

IMG_4030.JPGIMG_4034.JPG

Eerst mag ik een rondje kijken hoe de &tomeato wordt bereid, zodat ik alle handelingen hierna zelf kan doen. We grillen de &tomeato, bakken de frieten en preppen het broodje voor de burger. Chef is trots en erg benieuwd wat ik ervan vind. Ik schuif aan de bar en neem snel een hap. Vanuit mijn ooghoeken zie ik de chef mij aanstaren, benieuwd naar mijn reactie. Ik steek een dikke vette duim omhoog en lach naar hem. This is good!! En Moshik heeft gelijkt je denkt vlees te eten, maar het is gewoon tomaat. Waanzinnig goed gedaan!

IMG_4031.JPGIMG_4032.JPGIMG_4033.JPGIMG_4035.JPG

Dank je wel &Samhoud dat ik een kijkje in jullie keuken mocht nemen en tot op Taste of Amsterdam!

IMG_4037.JPGIMG_4036.JPG

 

Het menu dat &Samhoud op Taste of Amsterdam serveert ziet er trouwens als volgt uit:

* Jerusalem Mix
pita / lamsvlees/ hummus / tahini / bloemkool / gekookt ei / verse kruiden
* &Tomeato burger
100% burger, 0 % vlees
* Sam
kippendijen / oester / soya / witte kimchi / gember

&Samhoud Places – Oosterdokkade 5 – website

Hebben jullie trouwens al kaartjes voor Taste of Amsterdam 4 tot 7 juni in het Amstelpark? Via The Lion Kitchen is er een speciale kortingslink gemaakt voor kaartjes voor Taste of Amsterdam. Via deze link krijg je 2 tickets voor €18,00 in plaats van € 24,00!!

En neem een kijkje op de websites van mijn mede Taste Bloggers. Lotte van Culi Amsterdam ging onder andere op bezoek bij Bluespoon en Michelle van Story154 nam een kijkje bij Restaurant Blauw.